Najboljši pripomoček za daljši seks in močnejši orgazem

Obstaja preprost način, s katerim lahko seksualne užitke dvignete na novo dimenzijo.

3.9.2022 ob 8:51 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Najboljši pripomoček za daljši seks in močnejši orgazem

Strokovnjakinja iz Velike Britanije je razkrila, kako povečati občutljivost moških in ženskih genitalij in kako na takšen način podaljšati intimni akt ter si pričarati močnejši orgazem.

"Za vse to obstaja učinkovit in preprost pripomoček, imenuje se lubrikant," je povedala Jo Hemmings.

Večina ga uporablja le pri težavah s penetracijo, ko je denimo žensko spolovilo preveč suho. Tedaj služi kot vlažilo, po zaslugi katerega seks postane boljši.

"Obstaja z uporabo lubrikanta povezan mit in vsi bi morali pozabiti nanj. To ni nekaj, kar naj bi uporabljali samo ljudje določene starosti ali z določenimi težavami. V bistvu je pripomoček, ki bi ga morali pri seksu uporabljati vsi pari," je pojasnila Jo in dodala: 

"Številni ga že uporabljajo za večji užitek. Kajti lubrikant na splošno izboljša spolni akt, saj je z njim penetracija za ženske prijetnejša, pri moških pa podaljša vzdržljivost med rjuhami.

Prav tako okrepi vzburjenje in zadovoljstvo med predigro. Tudi če uporabljata seksualne igračke ali se razvajata z rokami, je seks z lubrikantom veliko prijetnejši."

Ob tem strokovnjakinja izpostavlja še en pozitiven učinek tega vlažila. Po njegovi zaslugi so namreč občutljivejši tako ženski kot moški spolni organi in oplemeniti tudi masturbacijo:

"Odličen je za solo igrice, če se zadovoljujete z rokami ali igračkami, lubrikant na vodni osnovi bo v vsakem primeru zadeve še izboljšal."

Težave s suho vagino

Je pa lubrikant nepogrešljiv ob težavah s suho vagino. Na ta pojav nikoli ne bi smeli gledati kot na nekaj groznega, povezanega s staranjem ali boleznimi.

Kajti lahko se pojavi v kateremkoli obdobju in tudi pri povsem zdravih ženskah. Nikoli se tega ni treba sramovati, temveč se o težavi odkrito pogovarjati s parterjem in poiskati načine za prijetnejši intimni akt.

Ena od rešitev je vsekakor uporaba lubrikanta, če pa gre za kronično težavo, ki traja daljši čas, je treba poiskati razloge zanjo in jih odpraviti.

Povzeto po portalu Daily Star

Preberite še: Ti dve lastnosti darovalca sperme sta za ženske najpomembnejši

Morda vas zanima tudi: Obstajajo 4 različni tipi parov (a samo TA ima resnično vse pogoje za srečno zvezo)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)