Izpoved prevarane: »Popolne objave na družabnih omrežjih so pretentale vse«

Izpoved ženske, ki se je soočila s prevaro in nato z objavami na družabnih omrežjih ustvarila iluzijo popolnega zakona.

29.7.2022 ob 10:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Izpoved prevarane: »Popolne objave na družabnih omrežjih so pretentale vse«

"Draga, poglej sem, je dejal soprog, ki je klečal ob meni in svoj telefon držal v višini mojih oči. Za njim se je razprostiralo modro morje, topel veter je božal mojo kožo. Na trebuhu sem ležala na ležalniku, obraz sem imela naslonjen na frotirasto brisačo.

V glavi se mi je vrtelo zaradi malce preveč šampanjca, gledala sem ga skozi sončna očala, zavedajoč se gneče okoli naju. Za nasmehom sem skušala skriti zlomljeno srce," svojo pripoved za Your Tango začenja ženska, ki je z lastnimi dejanji in na lastni koži spoznala, kako prepričljiva so lahko družabna omrežja in kako lahko izkrivijo realno podobo razmerja.

Za nasmehom skrita bolečina

"Moj soprog, človek, kriv za mojo trenutno depresijo, me je pripravil do tega, da sem se nasmehnila. Lažno sem se smejala in hkrati za temnimi očali skrivala od joka otečene oči. V prsih sem komaj zadrževala krik obupa, ki je silil na plano.

Ko je končal s fotografiranjem, mi je poslal serijo posnetkov. Usedla sem se, si na glavo poveznila širok slamnik, odložila očala in izbrala fotografijo, na kateri sem bila videti najbolj brezskrbna.

Kako mu je uspelo ujeti me takšno, ko pa v meni ni bilo niti kančka sreče?

Popila sem še požirek šampanjca, fotografijo opremila s tekstom, ob katerem so bila vprašanja bližnjih v smislu, kako vama gre, povsem odveč in vse skupaj objavila na Facebooku."

Šest tednov pred tem ...

"Šest tednov prej sem izvedela za soprogovo afero in pobegnila v Pariz. Tam sem nameravala okrevati.

Dve leti prej sva se skupaj borila z njegovo možgansko poškodbo, zaradi katere se ni mogel spomniti nekaterih stvari iz preteklosti. Tedaj sem uporabljala stare fotografije in ga z njimi spomnila na pomembne življenjske dogodke.

Ustvarila sem zgodbo po svoji meri, zgodbo, katero sem želela, da jo spozna in namenoma sem izpuščala manj lepe podrobnosti.

Sedaj sva beležila vsak, navidezno blaženi trenutek najinega skupnega dopustovanja v Franciji: prazne steklenice šampanjca in jagode, namakanje v morju in nasmejana obraza.

Nisva fotografirala trenutkov, ko sem obupana jokala na tleh hotelske in ne obraza moža potem, ko sem ga udarila v čeljust.

Ne, fotografirala sva le lepe stvari in jaz sem le lepe stvari objavljala. Kajti hotela sem, da jih drugi vidijo.

Objavljala sem za njegovo ljubico, za svojo družino, za najine prijatelje. Verjela sem, da s tem ustvarjava iluzijo srečnega zakona, ki bi jo lahko prenesla v resnično življenje in bolečina bi tako izginila.

Želela sem ustvariti najino prihodnost, tako kot sem nekoč za moža ustvarila preteklost: ena fotografija za drugo in nastala bi srečna zgodba."

Javno priznanje in javna sprava

"Na dan, ko sem pobegnila, je moj soprog priznal afero. Ne samo meni, temveč jo je razkril na Facebooku in tako je najina osebna zadeva postala javna. Ponižana sem ignorirala vse klice prijateljev in družine.

Edino, kar so vedeli je bilo, da je soprog priletel za mano v Pariz, da sva se pobotala in si privoščila daljše počitnice v Franciji. Kajti nastajale so glamurozne fotografije, ki sem jih obsesivno objavljala na omrežju: kako se poljubljava pred pariškimi znamenitostmi in kako snemava neumne selfije.

Sporočilo zgodbe je bilo: pokesal se je in jaz sem mu oprostila. Greva naprej."

Sesut peščeni grad

"Med ležanjem na ležalniku sem spremljala odzive na zadnje fotografije in štela všečke ter se veselila spodbudnih komentarjev. A srce me je bolelo. Moj zakon ni bil srečen in moje objave so bile lažne. Najino dopustovanje v Franciji je bila ena sama laž, jaz pa sem se bala pokazati prava čustva in prositi za pomoč.

Preveč sem se obremenjevala s tem, kaj si mislijo drugi in to je oviralo moje ter najino okrevanje.

Ko je soprog znova dvignil telefon in me prosil, naj se nasmehnem, sem zmajala z glavo: nič več fotografij.

V tem trenutku sem dojela, da sva postala tako obsedena z zunanjo podobo, da sva povsem zanemarila tisto, kar je najpomembnejše: trud, da bi rešila zakon.

Mož je odložil telefon in me objel. "Bodiva realna," sem rekla in iz oči so mi tekle solze, ki sem jih do tedaj v javnosti zadrževala. "Storiva nekaj samo za naju." Poljubil me je na lase in se strinjal.

Globok stok je prišel iz mene in pritegnil poglede vseh okoli naju. A bilo mi je vseeno. Prenehala sva živeti za druge in v laži. Prišel je čas, da začneva živeti resnično in avtentično življenje samo za naju."

Preberite še: Princ Harry: »Upam, da moja otroka tega ne bosta nikoli izkusila«

Morda vas zanima tudi: 13 sprememb, ki jih prinaša slovo od družabnih omrežjih


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)