Petra Zore: Če bi se dalo, bi poletje preživela kar na morju

V sproščenem klepetu nam je učiteljica in pevka Petra Zore zaupala, da je prav poletje njen najljubši letni čas.

13.8.2023 ob 7:20 | Foto: Ana Gregorič, Zupančič Design | Avtor: Melita Meršol

Petra Zore: Če bi se dalo, bi poletje preživela kar na morju

Vselej nasmejana Petra Zore, pevka zasedbe Bomb Shell, ki nas je pred leti navduševala tudi v šovu Znan obraz ima svoj glas, se po zelo zasedenem juliju odpravlja na dopust. Sogovornica, ki je tudi in predvsem osnovnošolska učiteljica, nam je v poletnem klepetu zaupala o nastopu na nedavnem festivalu Melodije morja in sonca, nagradi za najboljšo glasbo ter o težko pričakovanem morskem oddihu.

Za vas je bil letošnji začetek vročega poletja malce drugačen, saj vas je čakal nastop s skupino Bomb Shell na Melodijah morja in sonca, kajne?

Res je, začetek mojega poletja je bil zelo razburljiv. Bilo je super uživaško potovanje, malce pa je bilo tudi živčkov.

Vseeno se je bilo vredno odreči začetku vročega julija, saj ste prejeli nagrado za najboljšo glasbo.

Veliko življenja prilagodim glasbi, tako da tudi tokrat ni bilo nič drugače. A tokratna prilagoditev urnika se je še kako poplačala, saj je moja avtorska skladba Potujem osvojila nagrado za najboljšo glasbo festivala Melodije morja in sonca.

Kako drugače preživljate poletne dni? Ste že bili na dopustu ali vas še čaka?

Poletje je moj najljubši letni čas. Če bi se dalo, bi ga preživela kar na morju. Zaradi vseh bendovskih obveznosti bom letos morala svoj dopust malenkost prilagoditi. Ne bom odpotovala na kakšno oddaljeno destinacijo, vseeno pa bom svoj prosti čas izkoristila za morje in naravo. Najprej odpotujem na morje tradicionalno s svojo družino, potem pa še sama.

Ali imate kakšen poseben ritual, ki ga redno izvajate?

Poletni dopoldnevi so bili zame vedno zelo posebni. Zelo rada pospim malce dlje kot ponavadi. A to letos ni mogoče, saj imam doma družbo novega ljubljenčka, mucka Simbija, ki že od petih zjutraj mijavka za igro. Včasih se pošalim, da mi poje jutranje serenade.

Katera je vaša najljubša destinacija in zakaj?

Kot sem že omenila, sem zaljubljena v morje. Ne maram pretirane gneče, zato na morje vedno vzamem s seboj kolo in se z njim odpeljem na osamljene plaže. Moja še ne­uresničena želja je jadranje po hrvaških ali grških otokih, saj, kot rečeno, obožujem morje, vso njegovo floro in favno.

TRIJE POLETNI NAMIGI PETRE ZORE

Poletje bom izkoristila ... Maksimalno.

Poletni trend, ki mi je najbolj všeč ... je barvitost, ker obožujem barve. Zaradi te naklonjenosti barvam so moj odrski zaščitni znak postali barvni suknjiči.

Moto letošnjega poletja: Uživaj vsak trenutek!

 

Foto: Zupančič design

Robinzonske počitnice ali letovišče?

Tri dni robinzonske počit­nice in nato tri dni all-inclusive (vse vključeno, op. p.). Obojega malo, da skrbim za ravnovesje.

Katero knjigo oziroma knjige ste izbrali ali jih bi priporočili za branje na plaži?

Rada preberem kakšno biografijo, najraje kakšnega glasbenika ali igralca. Nazadnje sem brala o Micku Jaggerju.

Ste učiteljica v osnovni šoli, pevka, tekstopiska, gonilna sila skupine Bomb Shell … Kako ohranjate ravnovesje, prepletate vse to?

Imam srečo, da naš vodja, bobnar Brane, prav začuti, kdaj potrebujem oddih. Takrat vse zadeve lahko prepustim njemu in se malo odklopim. Čeprav je včasih težko stopiti na zavoro in si vzeti čas zase, sem z leti spoznala, da je to zelo pomembno. Po dobrem počitku imam dosti več krea­tivne in življenjske energije, kar mi omogoča, da se bolje spopadem z vsakodnevnimi izzivi.

Načrtujete veliko koncertov?

Izkoristimo prav vsako priložnost, če ustreza zahtevam produkcije našega benda. Vsekakor si želimo še več koncertov, a z njimi se lahko pohvalimo tudi to poletje. Na naši spletni strani ali družbenih omrežjih pridno sporočamo, kje nas lahko ujamete.

Če bi morali našteti tri stvari, na katere ste najbolj ponosni, katere bi izbrali?

Zagotovo sem bila najbolj vesela udomačitve novega družinskega člana, mucka Simbija, ki je v moje življenje prinesel novo energijo in razposajenost.

Ponosna sem na izid drugega albuma moje skupine Bomb Shell. Na albumu sem poleg svojega pevskega dela sodelovala tudi kot avtorica. Lepo je bilo, ko smo ga premier­no predstavili v razprodanem Orto baru.

Kot tretje pa bi izpostavila prav gotovo festivalski nastop na letošnjih Melodijah morja in sonca. Izvedli smo ga tako, kot smo načrtovali. Na koncu pa prejeli še nagrado za najboljšo glasbo, to je bil res fenomenalen občutek.

Kako skrbite za dobro počutje?

Vse leto pazim na svoje počutje. Trikrat na teden obiskujem fitnes, kjer imam individualne treninge s trenerjem. Rada kolesarim in hodim v naravo. Poleti zato velikokrat avto zamenjam kar za kolo. Večinoma sem pozorna tudi na hrano, čeprav so moja velika pregreha ravno sladkarije. Obenem pa imam ob sebi vedno vodo. Čez dan je spijem kar nekaj. Kadar so temperature res visoke, grem najraje kar v naš studio, kjer je prijetno hladno, ali skočim na kakšen izlet v gozd. Včasih pa samo počivam doma. Odvisno od počutja.

Vemo, da ste ves čas ustvarjalni. Nam zaupate, kaj pripravljate na jesen s svojo skupino?

Veliko novega se pripravlja v našem taboru. Od koncertov, novih sodelovanj, skladb, nove vizualne podobe. Radi smo ustvarjalni in radi zapuščamo svojo cono udobja, saj bomo le tako prispeli do ciljev, ki smo si jih zadali kot bend. Jeseni pri­pravljamo res lepo presenečen­je v Ljubljani. Super bo, a moram ostati še malo skrivnostna.

Preberite še: Eva Boto: Žanovo mnenje je zame eno najdragocenejših

Morda vas zanima tudi: Zato so breskve tako zdrave, a v tem primeru so lahko strupene


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)