S pogledom na iluzijo prepoznajte, pod kolikšnim stresom ste

Dejstvo je, da je pod stresom domala vsak, če pa so zadeve pri vas morda ušle nadzoru, lahko presodite s pogledom na zanimivo optično prevaro.

29.11.2018 ob 4:48

zenska_pisarna_ocala_utrujena_stres_telefon_micna.jpg

Seveda skoraj ni mogoče ubežati stresu. A treba je prepoznati, kdaj je tega le preveč in je zaradi njega ogroženo tako fizično kot psihično zdravje. Prav to je mogoče z optično iluzijo, ki se sestavljena iz številnih šesterokotnikov. Ti tvorijo zanimivo celoto, ob pogledu na katero se nekaterim dozdeva, da se premika naprej in nazaj, piše The Sun

Iluzijo je v sodelovanju z oblikovalcem Yurijem Perepadia zasnoval japonski profesor nevrologije Yamamoto Hashima. Njen namen je preverjanje količine stresa pri posameznikih. V njenem opisu je namreč navedel, da, če se vam zdi, da slika miruje ali se giba počasi, to pomeni, da vas stres pretirano ne bremeni, ga znate obvladovati ter ste spočiti in naspani. Če pa se giblje neprestano in hitro, bi morali čimprej ukrepati, saj ste pod težkimi obremenitvami, ki bodo prej ali slej načele vaše fizično zdravje.

"Optične iluzije dokazujejo, da so možgani sposobni ustvarjati mentalne podobe, ki se razlikujejo od dejanskih. S proučevanjem iluzij v resnici lahko spoznavamo, kateri so tisti mehanizmi, ki v možganih ustvarjajo drugačne od resničnih slik," je povedala nevrologinja z inštituta Barrow Susana Martinez-Conde in dodala, da prav proučevanje neskladnosti med zaznavanjem in resničnostjo lahko pomaga k boljšemu razumevanju uma ter hitrejšemu prepoznavanju morebitnih težav z mentalnim zdravjem.

Vi pa poglejte, kako močno vas pesti stres. Ter po potrebi ukrepajte.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock, Instagram

Preberite še: 7 načinov, kako tudi v najbolj stresnem dnevu ohraniti optimizem ali pa Dokazano: Nošenje partnerjevih oblačil nas pomirja!

Priporočamo tudi: Zate! 6 malenkosti za dan brez stresa


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)