Kaj razkrivajo risbice, ki nastajajo povsem spontano

Tiste, ki nastajajo medtem, ko se pogovarjate po telefonu ali vam je samo dolgčas.

20.10.2017 ob 4:55

risbe_micna.jpg

Vedno, ko imate v roki svinčnik in pred seboj papir ter na voljo nekaj minutk, začno na beli površini nastajati takšne in drugačne podobe. Eni rišejo rožice, drugi metuljčke, tretji like in še bi lahko naštevali.

To, kar v takšnih trenutkih povsem podzavestno prihaja izpod vašega svinčnika, pa nakazuje na določene značajske lastnosti. Kaj torej tisto, kar nastaja na papirju, o vas v resnici pove?

Več zanimivih dejstev vas čaka na Facebooku

Podobe ljudi

Tisti, ki rišejo človeške podobe, so praviloma negotovi vase, jih večkrat prevzema občutek nemoči ter skušajo ubežati pred odgovornostjo.

Risanje preprostih figur, sestavljenih iz ravnih liniji in krogov pa nakazuje na čustveno nestabilne posameznike, ki velikokrat čutijo potrebo po družbeni izolaciji.

Oči

Velike, razprte oči razkrivajo željo po tem, da bi vas drugi večkrat opazili, da bi bili videni in tudi sprejeti.

Zaprte oči pa nakazujejo na strah pred samim seboj. Tisti, ki jih pogosto ustvarjajo, se bojijo zazreti vase, saj se bojijo, da bi videl kaj, kar jim morda ne bi bilo všeč.

Podpis

Če se tedaj, ko vam je dolgčas ali ko govorite po telefonu podpisujete kot za stavo, ste najbrž egocentrični in arogantni. Za osebe, ki se zavzeto podpisujejo, bi zlahka trdili, da gre za tekmovalne in vase zaverovane posameznike.

Živali

Kakšni so tisti, ki radi rišejo živali, razkriva vrsta bitja, ki nastaja v njihovih risbicah.

Tiger ali volk nakazujeta na skrito in neizraženo jezo. Lisica pomeni, da ima nekdo skrite, prikrite namene ali načrt, za katerega bo potreboval zvitost. Sličice veveric razkrivajo človeka, ki hrepeni po zaščiti in varovanju, leve rišejo ljudje, ki menijo, da so boljši od ostalih.

Geometrični liki

Imate jasno zastavljene cilje, mnenje pa raje, kot bi ga delili z drugimi, ohranjate zase. Ste trmasti in vztrajni, a tudi previdni ter včasih kar preveč premišljeni. Sprostite se malo.

Puščice

V kolikor so puščice, ki jih rišete, usmerjene navzgor, ste odprti in ekstravertirani, če so obrnjene navzdol, ste bolj osredotočeni nase. V kolikor večina puščic kaže v levo, ste ujeti v preteklosti, v desno pa letijo puščice tistih, ki se veselijo svoje prihodnosti.

Zvezde

Želite si biti v centru pozornosti. Obožujete, kadar so vse oči uprte v vas, ter se za vami tedaj, ko vstopite v prostor, obračajo vse glave.

V kolikor pa imajo zvezde, ki jih rišete, veliko krakov ali so razsute po celem papirju, ste malodušni in lahko celo depresivni.

PREBERI še // Slika, ki razkriva vaš značaj in želje

Rože, oblaki in sonce

Vsi ti liki nakazujejo, da ste zadovoljni s svojim življenjem in se velikokrat z veselim pričakovanjem obračate v prihodnost ter fantazirate, kaj vse vam ta lahko prinese. Te risbice odkrivajo pozitiven odnos do življenja in dobro voljo.

Križi

Najbrž zaradi nečesa občutite krivo ali se obsojate za nekdanje napake.

Hiške in škatle

Simetrične oblike razkrivajo, da obožujete red in imate vedno pripravljen načrt. Dobro veste, česa si želite, vaši življenjski cilji so jasni in ne glede na vse stojite za svojim mnenjem.

Šahovnica

Zdi se, da ste se pred nedavnim znašli v dokaj neprijetni situaciji. V kolikor pogosto pod vašim svinčnikom nastaja šahovnica, imate najbrž skrivnosti, ki jih ne želite nikomur zaupati ali dileme ter težave, ki jih ne znate rešiti.

Risanje šahovnice lahko pomeni tudi, da skušate najti pravo pot, po kateri bi stopali v življenju oziroma dvomite, da je tista, po kateri hodite, res najboljša.

Satovje

Vaša največja prioriteta je ohranjati red in harmonijo v življenju. Če se še niste, se želite v življenju ustaliti ter osnovati družino.

Spirale

Zadeve drugih vas ne zanimajo preveč, težave pa učinkovito rešujete in imate vedno na zalogi prave rešitve. Morda ste celo genij.

Krogi in obroči

"Počutim se zavržen in zapuščen." To o vas sporočajo te risbice. Najbrž potrebujete prijatelja in več pozornosti, sicer boste kaj lahko zapadli v depresijo, zato previdno. Morda pa ste samo bolj zaprti vase in ste raje, kot  družbi, sami s svojimi mislimi.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)