Horoskop: 5 najbolj samosvojih in neodvisnih znamenj

Obstajajo astrološki znaki, ki sebe vedno postavljajo na prvo mesto, se na nikogar ne zanašajo in sami krojijo pravila igre.

20.7.2018 ob 7:47

zenska_ocala_srcki_zmaga_micna.jpg

Lahko jim rečemo samosvoji, neodvisni, trmasti ali samotarji. Oni živijo življenje po svojih pravilih, se radi umaknejo v svoj svet in so velikokrat raje sami, kot obdani s pisano množico ljudi.

To ne pomeni, da jim za druge ni mar, pomeni pa, da imajo sebe najraje in se nikomur ne podrejajo. Kateri so najbolj samosvoji znaki zodiaka in so povsem srečni, tudi če petkov večer preživljajo sami, niza Your Tango.

Vodnar

Rojeni v tem znamenju so radi v družbi, a prav tako cenijo čas, ki si ga vzamejo samo zase. Pa naj bo v naravi ali v zavetju štirih sten. Ko se umaknejo od množic, razmišljajo o sebi, o smislu življenja, prisluhnejo notranjemu glasu in snujejo načrte. Vodnarji so v resnici individualisti, ki bolje, kot v ekipi, delujejo sami in tedaj, ko sebe postavijo na prvo mesto, ne občutijo slabe vesti. Njih samota osrečuje, saj vedo, da je sreča odvisna zgolj in samo od njih samih, ter se pri iskanju te ne zanašajo na nikogar drugega.

Devica

Poznate tisto reklo: preveč babic, kilavo dete? No, device nedvomno ga in ga tudi upoštevajo. Zlasti, kadar je kdo v njihovi družbi izjemno radodaren z nasveti. Ne, da ne bi spoštovale menja in izkušenj drugih, le svoje cenijo bolj.
Več časa, kot imajo device na voljo zase, toliko bolje je zanje. V samoti in tišini se domislijo najboljših rešitev za svoje težave, njihova samozavest tedaj raste in bolje se povežejo same s seboj. Od nikogar nočejo biti odvisne, nikomur nočejo odgovarjati za svoja dejanja in vedo, da so za vse, kar se jim v življenju zgodi dobrega ali slabega, v največji meri zaslužne ali odgovorne same.

Bik

Biki so radi v samoti, saj tedaj, ko nihče ne moti njihovega miru dojemajo, kako se v resnici počutijo. Kadar je bik stalno obkrožen drugimi, izgubi stik s samim seboj ter s svojimi občutki, saj se, namesto, da bi se ukvarjal s svojo, posveča dobrobiti drugih. Bik le v samoti lahko resnično spozna, kaj ga veseli, kaj žalosti in kaj jezi. Tedaj, ko razmišlja v tišini, lahko napolni baterije in vzpostavi notranje ravnovesje, ki je pogoj za njegovo čustveno blagostanje.

Škorpijon

Čeprav deluje odprto, samozavestno in na prvi pogled povsem dobro funkcionira v prvih linijah, v resnici velikokrat dvomi vase. Kadar je sam in nekoliko odmaknjen, lahko spozna in razume sebe, svojo vrednost in tedaj ne potrebuje potrditve drugih. Škorpijon, kadar je sam, ne občuti pritiska okolice, se povsem sprosti in poveže sam s seboj ter se navda z energijo za vse izzive, ki ga čakajo.

Strelec

Strelci so radi sami, zlasti, kadar potujejo. Nočejo se na nikogar zanašati in ne marajo ideje, da bi se kdo zanašal nanje. Oni se radi prilagajo. A le sebi in svojim občutkom ter niso pripravljeni zamujati avanture zaradi želja drugih. Prav tako tedaj, ko so sami, spoznavajo resnično vrednost odnosa s samim seboj in z drugimi, odkrivajo svojo pravo naravo ter črpajo samozavest, ki jim zagotavlja novo energijo za njihove, velikokrat nore podvige.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)