Horoskop: zakaj nekdo konča razmerje glede na znamenje

Nešteto je razlogov za razhod, velikokrat pa nanje vpliva tudi astrološko znamenje tistega, ki je pobudnik zanj.

17.7.2018 ob 3:26

par_ljubezen_silhueta.jpg

Vsako razmerje je zgodba zase. In ko pride do razhoda, so razlogi zanj na moč različni. Obstaja pa nekaj, kar vsakega pripadnika zodiaka največkrat napelje nanj. Kaj kapljo čez rob predstavlja za ovna, bika, dvojčka in vse ostale, pojasnjuje Your Tango.

Oven

Nepotrpežljivi ovni imajo pri ohranjanju srečne in skladne zveze nemalo težav. Največji kamni spotike so njihova impulzivnost, nepremišljenost ter nepotrpežljivost. Njim se preprosto ne ljubi reševati težav, zanje je to izguba časa. In če k temu dodamo še njihovo trmo, egocentričnost ter prepričanje, da imajo vedno prav, je dejstvo, da se hitro naveličajo ostajati v zvezi, kot na dlani. Konkretnega razloga za konec sploh ne potrebujejo. Ko imajo vsega dovolj, preprosto odidejo. Preden bi se partner dodobra zavedel, kaj se v resnici dogaja.

Bik

Morda se sliši nekoliko neobičajno, da bi bil zvest, predan in stabilen bik kriv za razhod, a vsak ima svoje napake. Rojeni v tem znamenju so denimo znani po zamerljivosti, očitanju, vračanju v preteklost k že pozabljenim napakam in kadar se jim zazdi, da je teh le preveč, čez zvezo naredijo križ. Tu je še pregovorni materializem. Če biku partner ne zagotavlja dovolj udobja in ugodja, je prepričan, da si ga ne zasluži.

Dvojček

Če se partner z njim ne strinja, se v očeh dvojčka moti. Prav tako mu niso po godu resni pogovori. Kadar mora rojen v tem znamenju razkrivati čustva, se počuti ogroženega. In kadar je ogrožen, mu je nelagodno. Če mu je nelagodno pogosto, se prav nič ne trudi, da bi zveza obstala. Nasprotno, potrudi se, da se zgodba čim prej zaključi.

Rak

S čustvi raka se je najlažje soočati tako, da mu jih partner pusti izživeti. Če ne razume, kaj rak preživlja, naj se nekoliko umakne, da nežno bitje pri sebi predela vse, kar v njem vre. Nerazumevanja in nespoštovanja čustev namreč rak ne prenese. Razočaranje ob dejstvu, da partner ne razume njegovih občutkov, je zanj preveliko, da bi ostal v razmerju.

Lev

Ponosni lev ne prenese kritike. Če mu življenjski sopotnik tako ali drugače ne hrani ega, nima ob njem česa iskati. Kadar lev začuti, da v očeh partnerja ni deležen primerne pozornosti in da dobiva premalo pohval ter komplimentov, preprosto odide. Še prej pa, če si mu nekdo, ki mu je blizu, drzne oporekati in ga kritizirati.

Devica

Perfkcionistična devica je pretirano kritična. Ona ukazuje in nadzoruje življenje partnerja, nedopustno v njenih očeh pa je, če si jo srčni izbranec dovoli kritizirati. V tem primeru je prepričana, da je življenjski sopotnik ne ceni in ne spoštuje, ter prizadeta in užaljena hitro odide.

Tehtnica

Tehtnica v razmerju najbolj ceni odkrito in sproščeno komunikacijo. Če se partner z njo ne pogovarja o stiskah, težavah, načrtih ter idejah, z njim ne more shajati. Občutljiva zagovornica pravice sicer za intimne partnerje postavlja tako visoka merila, da jih običajni smrtniki le težko dosegajo. In ko tehtnica spozna, da se srčni izbranec ne sklada z njeno predstavo idealnega ljubimca, ne pomišlja ter išče naprej.

Škorpijon

Zvest, strasten in po svoje romantičen. Vedno se trudi za srečo partnerja. A če mu ta ne pokaže prave mere hvaležnosti, zna škorpijon zbosti tam, kjer najbolj boli in postane najbolj maščevalno ter kruto bitje na planetu. Preden odide iz zveze, kjer občuti, da ni cenjen, bo poskrbel za grenko maščevanje in za to, da bo na koncu zmagovalec.

Strelec

Sproščen, brezskrben strelec je nekdo, s katerim v zvezi ni enostavno shajati. Vedno je v gibanju, vedno premika meje in od partnerja velikokrat pričakuje preveč. Če ni ob nekom, ki je pripravljen sprejemati njegov stil življenja in njihovega spremenljivega razpoloženja, iz zveze kaj hitro zbeži.

Kozorog

Dosledni kozorog je delaven, zanesljiv in na življenje gleda s praktičnega vidika. Vse to pričakuje tudi od partnerja. Če se v osnovnih pogledih na življenje z njim ne sklada, kozorog obupa. Prav tako tudi, če meni, da ga življenjski sopotnik ne ceni dovolj. V kolikor ima občutek, da partner njegovega trdega dela ne spoštuje in da že skoraj deloholičnosti ne prepoznava kot kvaliteto, odide.

Vodnar

Vodnar hoče vedno in povsod izstopati. Če bi partner raje ostal v sivem povprečju, se z njim hitro razide. Tudi njihova čustvena nedostopnost zvezi ne koristi. V kolikor je vodnar prisiljen razkrivati čustva, raje, kot bi se razgalil in odprl, zvezi obrne hrbet ter za seboj zapre vrata.

Riba

Sanjave ribe se vedno sprašujejo, ali so v zvezi s tistim pravim. So neodločne in nikoli prepričane v svoje odločitve, prav zato tedaj, ko začutijo, da to ni to, odidejo. Ob tem imajo do partnerja visoka pričakovanja, ki jih je velikokrat težko zadovoljevati. Če življenjski sopotnik ne more izpolnjevati čustvenih potreb rojenega v znamenju ribe, zveza z njim ne bo dolgo trajala.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)