Fat love*: Debeluška iskreno o svojih čustvih

Višek kilogramov ljubezni ne ovira

2.3.2017 ob 12:45

fat_love.jpg

* Fat Love je izraz, ki opisuje razmerja, kjer ima en ali pa oba partnerja preveč kilogramov.

Aktivistka, feministka in manekenka z oblinami Laurel Dickman se je odločila vsem razjasniti nekaj dejstev o tem, kako ljubijo debeli.  Kot  je napisala za Huffington post, so lahko tudi tisti, s presežkom kilogramov, srečni v dvoje, ter ne, kot meni večina, zagrenjeni in osamljeni ali v zvezi zgolj zato, ker se jim je nasmehnila sreča.

Sledite nam tudi na Facebooku

Predvem zato, ker so tisti, ki po teži izstopajo, siti obsojajočih pogledov ter neumestnih pripomb okolice, vsem polaga na srce pet dejstev o tem, kako je biti zaljubljen in, recite kakor hočete, obilen, z viškom kilogramov ali preprosto debel.

kilogrami.jpg

Vemo, da gledate

Sprehod po obljudeni ulici je za okrogle in njihove partnerje izjemno neprijetna izkušnja. Ljudje brez sramu bulijo. Zlasti, če se z viškom kilogramov ponaša ženska, on pa je povprečne postave. Kajti opazovalke nežnejšega spola so neusmiljene.

»Zakaj je z njo?«, »Poglej, skupaj sta videti kot število deset.«, »Kako seksata?«, »Je njen fant ali gej prijatelj?«, »Najbrž je njegova sestra.«

To je le nekaj nezaslišanih idej, ki na misel pridejo radovednežem. In če menite, da se pogledov, misli ali celo besed pari, ki so jim namenjeni, ne zavedajo, pomislite še enkrat.

Seks je čudovit

Vsem predsodkom navkljub, ste najbrž že slišali ali prebrali, da tudi debeli seksajo. Ne samo to, seks je čudovit. Verjeli ali ne, obilni so lahko zelo gibčni in predsodki, da imajo s spolnim življenjem zato, ker tehtajo (pre)več, težave, so povsem neumestni. Obstaja veliko načinov in napravic, ki lahko pripeljejo do orgazma. In veste kaj, prav nič se jih ne sramujejo uporabljati.

Ne, ne morete nam ukrasti partnerja

Zlasti gre za primere, ko en od partnerjev (ponavadi ona) tehta znatno več od drugega. Nezaslišano je, da večina meni, da je on z njo zgolj začasno, zato, ker nima druge možnosti in bo ob prvi priložnosti poiskal »boljšo«.

Ob tem se neredko porajajo vprašanja, kot so: »Zakaj je ona v razmerju in jaz nisem?«, »Jaz sem vendar lepa, zakaj mene ne opazi?«, »Zakaj ima ona srečo, meni pa ni naklonjena?«

Drage dame, za nikogar ni lahko. Razmerje od vsakega zahteva trdo delo, prvi korak k uspehu pa je ignoriranje predsodkov ter osredotočanje na pravo vrednost sebe in sočloveka.

Ne gre zgolj za fetiš

Nekoga privlačijo temnolasi ljudje, druge visoki. Nekateri padajo na svetle oči ali na polne ustnice. Vsak ima določene kriterije, a če z nekom začuti pravo povezanost, jih je najbrž pripravljeni odmisliti.

Zato pozabite na prepričanje, da gre v ljubezni med suhim in debelim za fetiš. Takšno razmišljanje ne samo, da je žaljivo za oba, je tudi povsem neumestno. Sprejmite dejstvo, da gre lahko za pristna čustva, pri katerih vlogo igra oseba kot celota in ne zgolj velikost njenega telesa.

PREBERITE še // Resnica, ki jih mora poznati vsaka ženska z oblinami

Obilni so lahko aktivi in zdravi partnerji (ter starši)

Tako, kot je drugačno vsako vitko, tako je drugačno tudi vsako debelo telo. Z zdravjem imajo lahko težave tisti z manj in oni z več kilogrami. Tudi slednji so lahko zdravi in aktivni partnerji, ter prav takšni starši. Na svetu je ogromno čudovitih, čeprav debelih mam, ki se v nosečnosti ne soočajo z nosečniško sladkorno in očetov, ki so povsem kos živahnim otročičkom.

Še za konec

Edino, kar obvezno pride z obilnim telesom, so večja oblačila, višja številka na tehtnici in obsojajoči pogledi mimoidočih ali celo prijateljev.

Nikjer pa ne piše, da ljudje z viškom kilogramov ne morejo biti srečni v razmerju. Ko boste torej naslednjič srečali par, kjer en od partnerjev (ali oba) močno presega »norme«, bodite zanj srečni. Privoščite zaljubljencema, če tega ne zmorete je največ, kar lahko storite to, da se brigate zase.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock, Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)