Ustvarjamo z otroki: Naredimo adventni koledar

Izdelamo ga v obliki smrečice, in to kar iz rolic toaletnega papirja

20.11.2021 ob 5:10 | Foto: GettyImages | Avtor: Ajda Janovsky

Ustvarjamo z otroki: Naredimo adventni koledar

Čeprav je adventni koledar v osnovi povezan z duhovnostjo, je zadnja leta postal priljubljen predvsem kot zabavno štetje dni do božiča. Ker vsak nov dan pomeni tudi novo drobno darilce, se štetja s pomočjo adventnega koledarja veselijo tako stari kot mladi. Zakaj ne bi skupaj z otrokom z adventnim koledarjem razveselili babice in dedka ali drugega bližnjega?

Predstavljamo vam adventni koledar v obliki smrečice, katerega izdelava je izjemno preprosta. Potrebujete 24 kartonskih rolic toaletnega papirja ali papirnatih brisačk, plus še eno za šablono, barvni šeleshamer ali samolepilne tapete (več pol zelene barve ter po dve rumeni in rdeči oziroma po želji), lepilo za papir, škarje, debel črn alkoholni flomaster in 24 darilc primerne velikosti.

Kartonske rolice nalepite eno na drugo tako, da boste dobili obliko smreke. Najprej vodoravno od strani zlepite med seboj pet rolic. Nadaljujte z lepljenjem šestih, prav tako v vodoravno vrsto. Sledi naj jih pet, štiri, tri in dve. Zdaj posamezne vrste rolic postavite eno na drugo in jih zlepite med seboj. Začnite s petimi rolicami, nadaljujte s šestimi, nato spet s petimi, pa štirimi, tremi in dvema.

Čisto na vrh smrečice, ki ste jo ustvarili, nalepite eno rolico. Smrečico na obeh straneh, levi in desni, prekrijte z zelenim šeleshamerjem ali samolepilno tapeto. Smrečico položite na šeleshamer oziroma tapeto in jo obrobite s flomastrom. Izrežite dobljeno obliko in jo prilepite na zadnjo stran smrečice. Rolice napolnite z darilci. Zdaj morate izdelati le še vratca, skozi katera bo obdarovanec jemal darila. Vzemite zeleni šeleshamer ali samolepilno tapeto in z rolico, ki vam služi za šablono, narišite nanj oziroma nanjo 24 krogcev.

Te izrežite in z njimi prelepite sprednjo stran smrečice tako, da bo vsak krogec zapiral po eno okence. S šeleshamerjem ali samolepilno tapeto drugih barv izdelajte okraske za smrečico, s katerimi boste polepili posamezna vratca. To so lahko manjši krogci, snežinke ali kaj drugega. Nazadnje s črnim flomastrom na vsako okence napišite številko (od 1 do 24). Ni obdarovanca, ki se ne bi razveselil tega prisrčnega darila.

Če ni 24 rolic papirja

Adventni koledar lahko izdelate tudi iz manjših papirnatih vrečk ali škatel. Okrasite jih po svojem okusu in vsako označite s številkami do 1 do 24. Ne pozabite, da mora biti v vsakem paketu majhno darilo. Škatle lahko nato nalepite drugo na drugo v kateri koli obliki, ki vam pade na pamet, ali pa nanje pritrdite trakove in jih privežete na dolgo palico ali vrv. Zanimive adventne koledarje lahko izdelate iz plastične sredice, ki jo najdete v čokoladnih jajčkih presenečenja.

Majhna darila

V adventni koledar skrijte drobna presenečenja, ki bodo razveselila obdarovanca: čokoladni bombon, doma narejeno zapestnico prijateljstva, obesek za smrečico, ki ga izdela otrok, doma narejeno svečko (ob izdelavi lahko otroka naučite recikliranja). Pomembno je, da so darila narejena oziroma izbrana s srcem.

Preberite še: Ustvarjamo z otroki: Unikatna šolska torba

Morda vas zanima tudi: Ustvarjalka otroške televizije: Toliko bogastva, kot sem dobila iz ustvarjanja, se z denarjem ne da enačiti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)