To so mačje kraljice instagrama

Elegantne, priliznjene, mehke in neskončno ljubke. Ljubitelji mačk socialna omrežja zasipajo s fotografijami svojih ljubljenčkov, med najbolj fotogeničnimi so tiste, pasme Maine Coon.

9.10.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: Š. R.

To so mačje kraljice instagrama

Če spadate v skupino ljubiteljev mačk, potem zagotovo veste, da tudi te od svojih lastnikov dobijo ogromno prostora na socialnih omrežjih, mnogi mačji lepotci in lepotice imajo celo svoj profil. In to z nemalo sledilci!

Za najbolj popularno ta čas velja mačka Nala. Sledi ji več kot 700.000 ljudi. Gre za mešanko, ki so jo posvojili iz zavetišča, zdaj pa velja za kraljico instagrama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat) on

Sicer pa na instagramu izstopa nekaj priljubljenih pasem mačk, med najbolj fotogeničnimi in tudi ena nalepših na svetu je Maine Coon. Gre za preproste in robustne mačke čudovitega značaja, ki naj bi se v preteklosti križala z rakunom. Spominja na norveško gozdno mačko, vendar izvira iz ameriške zvezne države Maine. Revija Hello! jo je po številu omemb (hashtagov) na instagramu - 6,63 milijonov, razglasila za najbolj priljubljeno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maine Coon Gram (@mainecoongram) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lotus (@lotus_the_mainecoon) on

Med kraljice instagrama revija Hello! uvršča tudi siamske mačke, ki veljajo zelo zelo aktivne in prijazne, hkrati pa zelo bistre in učljive. Gre za kratkodlako pasmo domačih mačk, izvirajo s Tajske. Sledijo ji Britanska kratkodlaka mačka (British Shorthair), Škotska klaopuhka (Scottish Fold) - na instagramu sta zlasti popularni Meredith in Olivia, katerih lastnica je ameriška pevka Taylor Swift, zelo zanimiva je tudi Bengalska mačka, ki ji mnogi pravijo kar hišni tiger. Veliko je tudi Perzijskih mačk, pa tudi tistih, pasme Sfinga (Sphynx), četudi mnogi nad njimi - ker so brez dlake - niso ravno navdušeni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bengal Cats (@bengal_cats) on

Bi si želeli, da tudi vaša mačka zaslovi kot kraljica instagrama? Tukaj je nekaj nasvetov za dvig popularnosti vašega kosmatinca na socialnih omrežjih, objavil jih je meowbox.com. »Vaša mačka bo kmalu imela več sledilcev, kot vi, to si zapomnite,« so zapisali.

Tako naj uporabnik začne objavljati fotografije mačk, te naj bodo lepe, estetske, a naravne. Mačka naj poosebi profil in ustvarja interakcijo s sledilci. Ima naj tudi zanimivo predstavitev in biografijo. Slik in objav sicer naj ne bo preveč, vanje pa je dobro vključevati druge mačje profile, saj se tako lahko hitro razširi krog sledilcev. Mačka naj ima svojo posebnost, svoj karakter in zasije kot prava kraljica.

--> Na deloindom.si pa poteka eden najbolj ljubkih nagradnih natečajev - Nagradni natečaj: Najprisrčnejši hišni ljubljenčki

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram) on


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)