13.3.2021 ob 5:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.
Umešana jajca so iz več razlogov odličen zajtrk: enostavna so za pripravo, prijazna do zdravja in dolgo zadržijo sitost. Vendar pa lahko, če z njimi vsako jutro začenjate dan, postanejo malce dolgočasna.
Zato poglejte, s katerimi dodatki boste njihov okus ponesli na novo raven in si zagotovili drugačen ter vselej zanimiv zajtrk.
Stepena jajca posolite vsaj 15 minut preden jih zlijete v vročo maščobo.
Sol bo nase vezala vodo, med pripravo jajc bo te izhlapelo manj in končni izdelek bo mehkejši ter hkrati boljšega okusa.
Mnogi umešanim jajcem dodajo mleko in tako spremenijo njihovo teksturo. Če sami to taktiko že obvladate, jo nadgradite z drugimi mlečnimi izdelki.
Umešanim jajcem med pripravo dodajte jogurt, kislo smetano ali kremni sir. Noben od njih vas ne bo razočaral.
Z dodatkom izbrane zelenjave ne boste oplemenitili le okusa umešanih jajc, temveč boste zvišali tudi njihovo hranilno vrednost.
Vanje se poda praktično vse: od špinače, čebule, paradižnika, paprike, pora ... torej si lahko vsako jutro pripravite drugačna in še kako okusna umešana jajca.
Tako kot zelenjava, se v umešana jajca podajo tudi sveža zelišča. Od drobnjaka, pehtrana, bazilike, origana, mete, timijana in vseh, katerih okus vam odgovarja.
Drobno sesekljana zelišča v stepenih jajcih bodo povsem spremenila celotno zgodbo.
Povzeto po portalu Health.com
Preberite še: Tako pripravljena jajca so najbolj zdrava (predstavljamo 2 načina)
Morda vas zanima tudi: Zakaj ni dobro jesti postanih jajc (in druga živila, ki jih ni priporočljivo pogrevati)
oddajte komentar