Kremasti špageti carbonara so ena kultnih italijanskih jedi. Priljubljeni niso le, ker so okusni in pripravljeni iz sestavin, ki so domala vedno v hladilniku, temveč tudi, ker je jed na mizi hitro.
Poglejte pa si malo drugačno različico teh špagetov, ki jo priporoča Gordon Ramsay in ki je pripravljena v pičlih desetih minutah.
Sestavine za eno osebo:
- 125 gramov špagetov
- 30 gramov zamrznjena graha
- 80 gramov na majhne koščke narezane slanine
- dva rumenjaka
- žlica in pol smetane
- dva narezana šampinjona, jurčka ali drugi gobi
- nasekljan čili (velikost prilagodite naklonjenosti pekoči hrani)
- olivno olje
- dva nasekljana stroka česna
- 50 gramov parmezana
- dve žlici nasekljanega peteršilja
- sol in poper po okusu
Priprava:
- Po navodilih na embalaži skuhajte testenine.
- V ponev nalijte žlico olivnega olja, segrejte ga in na njem popražite slanino.
- Dodajte malo popra in česen, ko ta zadiši, stresite v ponev gobe in solite po okusu.
- Naribajte 40 gramov sira in ga zmešajte z rumenjakoma ter smetano.
- Slanini in gobam dodajte grah in približno tri žlice vode, v kateri so se kuhale testenine ter kuhajte nekaj minut.
- Kuhane testenine odcedite, malo vode spravite za omako.
- Testenine stresite v ponev, dodajte zmes z jajci, premešajte, če je premalo kremasto, dodajte še malo vode testenin in počakajte, da vse skupaj zavre.
- Posujte s peteršiljem in s preostalim naribanim sirom ter postrezite.
Povzeto po portalu Miss7
Preberite še: Štirje triki za popolne testenine
Morda vas zanima tudi: Neli Poličnik, navdihujoča mlada Slovenka, ki je zmagala v pripravi italijanske specialitete
oddajte komentar