Štirje triki za popolne testenine

Za popolne testenine pri pripravi teh upoštevajte nekaj uporabnih in učinkovitih nasvetov.

29.5.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Štirje triki za popolne testenine

Testenine so priročno in okusno živilo. Obstajajo v neštetih oblikah, s pestrim izborom omak se jih praktično ni mogoče naveličati, skratka, testenine so nedvomno zvezde v kuhinji in na krožnikih.

A da bi te res bile popolne, ni vseeno, kako jih kuhate. Zato poglejte nekaj preprostih namigov in jih, za testenine, ki ne bodo razočarale, redno ter dosledno upoštevajte.

Počakajte, da voda zavre

Nikoli testenin vodi ne dodajajte, preden ta res zavre. Kajti v nasprotnem primeru končni rezultat ne bo prave teksture, temveč bo lepljiv in kašast. Škrob v testeninah hitro absorbira vodo in če ta ni dovolj vroča, je vpije preveč, kar pomeni, da testenine ne bodo takšne, kot ste si jih nadejali.

Pravilen vrstni red

Namesto, da omako dodate testeninam, spremenite vrstni red in kuhane testenine stresite v omako. Na takšen način bodo makaroni ali špageti vpili več arome ter okusa in bodo zato še boljši, kot sicer.

Razmislite o obliki testenin

Ni vseeno, katere testenine izberete za katero omako. Za prelive, ki so pripravljeni na osnovi paradižnika, so denimo veliko boljša izbira dolge testenine, kot so široki rezanci ali špageti.

 

Za kremaste smetanove omake ter omake, ki vsebujejo veliko zelenjave ali narezanega mesa, pa so boljša izbita manjše, denimo penne rigate ali školjkice.

Pozabite na staro navado

Kar pomeni, da vodi, v kateri kuhate testenine, ne dodajate olja. Res je to počela že vaša mama in pred njo babica, vendar dodatna maščoba ne zagotavlja boljšega, prej slabši rezultat, saj preprečuje, da bi se površina testenin lepo povezala z omako.

Povzeto po portalu Pink Villa

Preberite še: Zakaj nikoli ne smete lomiti špagetov

Morda vas zanima tudi: Najhujše napake pri kuhanju testenin


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)