Šopek idej za velikonočne pogrinjke in dekoracije

Velika noč je še eden tistih praznikov, ki s seboj prinašajo tudi bogato obložene mize, polne dobrot in pisanih živil. Imamo nekaj idej za praznične pogrinjke.

15.4.2017 ob 5:10

shutterstock_255953818-min.jpg

Pirhi, potica, šunka in hren je le nekaj tipičnih velikonočnih jedi, ki jih bomo uživali ta konec tedna. Nekje vmes se je med simbole prikradel še velikonočni zajec, ki sicer izvira iz germanskega poganskega sveta in je prastar simbol plodnosti.

Jajca, obarvana z različnimi barvami in prirejena z različnimi tehnikami, niso le okusna, ampak na mizi poskrbijo za prav posebno dekoracijo. Da bo miza videti še bolj praznično, smo zbrali nekaj idej za velikonočne pogrinjke in dekoracije.

shutterstock_563453494-min.jpg

Izkoristite prvo pomladno cvetje

Pomlad se je prebudila, z njo pa je vzcvetela tudi narava. Naberite sveže tulipane ali narcise in dodajte kakšno vejico cvetoče češnje.

Ustvarjajo naj tudi otroci

Velikonočne dekoracije lahko ustvarjajo tudi otroci. Iz kartona lahko izrežejo ušesa in iz vate oblikujejo repke, ki jih nato nalepijo na pirhe iz katerih nastanejo velikonočni zajčki.

Od pastelov do minimalizma 

Velikonočni pogrinjki so lahko polni barv, za nekaj nežnosti pa lahko uporabite pastelne barve.

A post shared by @barbarataj on

Koški v obliki gnezd

Pirhe lahko na mizo postavite tudi v gnezdih, ki jih spletete iz svežih vejic ali slame in povežete s svilenim trakom.

Čokolada za vsak okus

Posebno mesto med velikonočni jajci imajo tudi tista, čokoladna. Lahko jih v modelčke vlijete sami, če ste tiste vrste sladokusci, ki imate kekse raje kot čokolado, pa lahko v jajčasti obliki spečete tudi te.

Veje, na katere obesite spihane pirhe 

Namesto šopkov lahko na sredo mize postavite tudi veliko vazo z vejami, na kere obesite spihane pirhe – ali umetne obeske jajčk, ki so lahko tudi čokoladna ali pa jih izrežete kar iz kartona.

A post shared by Julie M (@columbies) on

Avtor: F. M.

Foto: Shutterstock, Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)