V velikonočnem času so zvezde na mizi jajca. A da ne bi bili to samo pirhi, sebe in goste presenetite s sončnimi muffini. Z okusom bodo razvajali tiste, ki prisegajo na slano, z videzom bodo očarali vse.
Več uporabnih idej najdete na Facebooku.
Za šest kolačkov potrebujete:
- Šest manjših jajc, ki jih bomo kuhali;
- 100 gramov fino mletega koruznega zdroba;
- 180 gramov moke;
- žličko soli;
- žličko pecilnega praška;
- 50 gramov naribanega sira močnejšega okusa (denimo cheddarja);
- štiri stebla sesekljane mlade čebule;
- šopek sesekljanega drobnjaka;
- 240 mililitrov polnomastnega mleka;
- 90 mililitrov olivnega olja;
- dve jajci.
Priprava:
- Najprej skuhajte jajca. Naj vrejo natanko štiri minute, odstranite jih iz vrele in položite v ledeno vodo, da se nekoliko ohladijo. V hladilniku jih nato ohlajajte še približno pol ure.
- Medtem, ko se jajca hladijo, pripravite testo.
- V posodi zmešajte zdrob, moko, sol, pecilni prašek, naribani sir, sesekljano čebulo in sesekljan drobnjak.
- V drugi posodi zmešajte mleko, olivno olje in jajci.
- Tekoče sestavine prilijte suhim ter nežno zmešajte.
- Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
- Z oljem premažite pekač za muffine.
- Iz hladilnika vzemite jajca, jih olupite in položite na papirnat prtiček ter osušite.
- V vsak predelček pekača nalijte približno žlico testa.
- Nanj previdno položite jajce tako, da se nikjer ne bo dotikalo sten pekača.
- Jajca prelijte z ostalim testom.
- Pecite natanko 20 minut.
- Pekač vzemite iz pečice in iz njega previdno odstranite muffine.
- Z ostrim nožem v in vsak kolaček zarežite tako, da ga boste lahko razprli ter pokazali živo rumen rumenjak.
- Po želji lahko sončne muffine postrežete tudi cele in tako poskrbite za res pravo presenečenje.
Dodaten nasvet: Kuhana sveža jajca boste lažje olupili, če boste vodi, v kateri jih kuhate, dodali žličko jedilne sode.
Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash
oddajte komentar