17.6.2019 ob 3:00
Ker se zavedate, da na olju ocvrt krompirček ni ravno prijatelj zdravja in vitke postave, ga večkrat, kot v cvrtniku, spečete v pečici: olupite ga, narežete na primerne koščke, polijete z nekaj kapljicami olja, posujete s soljo in pekač postavite v pečico. A vendar končni rezultat ni takšen, kot bi si želeli. Res je krompir mehak in manj masten, a ni tako zapeljivo hrustljav, kot tisti, ki ga ocvrete v globokem olju. Veste, zakaj?
Ker ga ne oplemenitite z nečim, kar bi ga spremenilo v zlato zapečeno in hrustljavo prilogo. Se sprašujete, kaj to je? Kot so zapisali strokovnjaki za prehrano na spletni strani Greatist, gre za koruzni škrob.
Torej
Krompir olupite, operite, narežite na ne pretanke koščke, osušite, ga stresite v pekač, posujte z žlico koruznega škroba, posolite in pokapljate z nekaj kapljicami olja. Tako pripravljenega postavite v pečico in ga pri 220 stopinjah Celzija pecite od 20 do 25 minut. Po približno desetih minutah peke ga premešajte. Škrob med pečenjem vpija odvečno vlago in s tem pripomore, da se površina krompirja zlato zapeče, njegova notranjost pa ostane mehka. Končni rezultat: popoln krompirček iz pečice.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
Preberite še: Poletna osvežitev: solata iz lubenice z mandlji, redkvicami in koromačem ali pa: Recept: Veganski kokosov sladoled iz samo treh sestavin
Priporočamo tudi: Osvežilni detox napitek z zelenim čajem
oddajte komentar