26.3.2017 ob 8:30
Pečena zelenjava se vedno odlično obnese kot priloga različnim jedem. A včasih je, tudi če jo bogato začinite s soljo in poprom, malce medlega okusa. Zato bo vsem, ki jo imate radi, v pomoč sledeča zvijača. Ne glede na to, kje jo pripravljate: v ponvi, pečici ali če jo boste v prvih pomladnih dneh spekli na žaru.
Več koristnih navetov najdete na Facebooku.
Pripomočke že imate: narezano zelenjavo, žar, ponev ali pečico, sol in poper. Vse, kar še potrebujete, je beli balzamični kis. Če ga nimate, lahko uporabite tudi belega vinskega s štiri odstotno kislino.
Z njim poškropite korenčke, bučke, papriko, krompir, cvetačo oziroma katerokoli zelenjavo, šele nato jo primerno zapecite.
Priloga po takšni predpripravi ne bo kisla, saj kislina med segrevanjem izpari, poudari pa aromo in okus zelenjave, ki bo tako izdatneje razvajala vaše brbončice.
Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar