6.11.2016 ob 6:00
Sezona peke piškotov in slaščic je odprta, Mična pa predstavlja nekaj trikov za tiste, ki imajo radi uporabne bližnjice. Ena takšnih je tehnika ločevanja jajčnih beljakov in rumenjakov. Kako? S plastenko!
Jajce ubijete na krožnik in k rumenjaku prislonite prazno plastenko. Ko se jajca dotaknete z vratom plastenke, to stisnite in nato sprostite pritisk. Ko se bo plastenka vrnila v prvotno obliko bo vase posrkala tudi rumenjak, beljak pa bo ostal na krožniku. Rumenjak tako iz plastenke iztisnete na drug krožnik. Preprosto, kajne?
--> Preberite še: Kako lahko uporabite jajčno lupino
Jajčka v obliki srca
Tisti, ki rumenjake in beljake še vedno najraje uživate skupaj in kuhane, pa si jih lahko privoščite malo drugače. Kaj pravite na trdo kuhano jajce v obliki srca? Ti so prava uspešnica pri narezkih, z zajtrkom v postelji pa lahko na tak način presenetite tudi svojo drugo polovico. Oblikovanje kuhanih jajc namreč ni nobena posebna umetnost.
Potrebujete trši papir ali karton, ki ga lahko prepognete v črko V, leseno palčko (lahko uporabite kar palčke za kitajsko hrano) in kuhinjsko elastiko. Jajce najprej skuhate in olupite, nato pa ga postavite v kotiček kartona. Tako boste oblikovali spodnji del srca. Zgornji del ustvarite tako, da ga stisnete s paličico. Vse skupaj povežete z elastiko in pustite stati nekaj minut, da jajce dobi novo obliko. Ko odstranite šablono, jajce prerežete na pol in ostaneta vam dve polovici v obliki srca. Podrobnejša navodila sledijo v spodnjem posnetku.
Avtor: F. M.
Foto: Shutterstock
Video: YouTube
oddajte komentar