Male skrivnosti izkušenih gospodinj

Da bo tudi po pripravi hrane v domu prijeten vonj, se poslužite katerega od sledečih trikov.

12.8.2015 ob 8:15

shutterstock_128008388.jpg

Vonj po hrani resnično lahko spodbudi tek. A če vas ta v stanovanju pozdravlja še dolgo potem, ko ste že pospravili tako obrok kot posodo, ni nič kaj prijeten. Zato si poglejte nekaj preprostih zvijač, s pomočjo katerih ga lahko preženete.


Že slediš Mični na Facebooku?

Med pripravo hrane zaprite vrata. Tako bo vonj po hrani ostal zgolj v kuhinji, v nasprotnem primeru pa se bo širil po celem stanovanju ter vpil v tkanine v dnevni sobi, predsobi ali celo spalnici.

Vključite napo. Najboljši način za preprečevanje zatohlega vonja po hrani je uporaba nape. Na njej seveda pogosto menjajte filtre ter jo redno čistite, le tako bo kos svoji nalogi.


Preberite še:

shutterstock_282894101.jpg

Takoj počistite kuhinjo. Ko boste končali s pripravo hrane, takoj pomijte posodo, ki ste jo uporabljali, ter očistite delavno površino in štedilnik. Prav tako ne odlašajte z odnašanjem smeti.

Kuhajte priljubljene začimbe. Ščepec cimeta, klinčke ali olupke citrusov stresite v lonček, v katerem je malce vode. Vsebino zavrite in pustite vreti na blagem ognju. Prijetna aroma, ki se bo med tem sproščala, bo nevtralizirala ostale vonje hrane.

Jedilna soda, kis ali mleta kava. Da bi pregnali vonje po hrani, ki ste jo pripravljali, na delavno površino postavite skodelico z alkoholnim kisom, jedilno sodo ali mleto kavo ter jo tam pustite preko noči. Do jutra bodo neprijetni vonji iz vaše kuhinje izginili.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)