Poceni do lepše kuhinje

Okrasite stene in police ter ne pozabite na veliko vazo s svežim spomladanskim cvetjem.

17.4.2015 ob 12:00

shutterstock_116371336.jpg

Morda res nimate denarja, da bi v kuhinji zamenjali talne in stenske obloge ter si privoščili novo pohištvo. Na srečo pa ta lahko z majhnimi izdatki ter z veliko dobre volje in kreativnosti zadiha v znatno lepši luči. Poglejte, s pomočjo česa bo priprava hrane v njej še večji užitek.

Pokažite umetniška dela

Ni treba, da so to draga dela na platnu. Dovolj bo simpatična slika ali uokvirjena fotografija, ki vam je všeč in se lepo poda k prevladujočim barvam v kuhinji. Ena ali dve stenski stvaritvi bosta vanjo vnesli povsem drugačno razpoloženje.

Ne pozabite na cvetje in sadje

Pomlad je tu in z njo vedno več pisanega ter dišečega cvetja. S tulipani, narcisami, španskim bezgom, forzicijami in drugimi pomladnimi cvetlicami ozaljšajte osrednji prostor doma. Prav tako za dekoracijo izkoristite sadje. Sadeže položite v steklene in keramične posode ter jih postavite na vidno mesto.

Pribor kot okras

Navadne zajemalke, penovke, velike žlice in vilice ter drugi pripomočki imajo kljukice. Izkoristite jih in nad kuhalnik ali delovno površino namestite letev, nanjo pa obesite priročna pomagala, ki se vam sicer kopičijo po predalih in zato nanje največkrat kar pozabite.

shutterstock_132136541.jpg

Keramične lončke izkoristite za dekoracijo

Dobite jih lahko po povsem sprejemljivih cenah in v najrazličnejših barvah. Vanje lahko shranjujete suho sadje ali moko, sladkor, začimbnice in testenine ter z njimi hkrati okrasite prostor.

Dodajte nekaj odprtih polic

Zagotovo je na steni vaše kuhinje mogoče najti kotiček, na katerega bi se lepo podale police. Nanje razporedite cvetje, pisano posodo, kuharske knjige ali posušene začimbe v lični embalaži.

Gojite začimbe

Nekaj lončkov s svežimi zelišči in dišavnicami, kot so bazilika, peteršilj, origano ali majaron, v kuhinjo prinašajo lep vonj in svežo zeleno barvo. Če jih boste redno zalivali, vam bodo te rastlinice vedno na voljo pri pripravi priljubljenih jedi. Prijetno je torej združeno s koristnim.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)