Ko ste slabe volje, kuhajte!

Priprava hrane zmanjšuje stres, zato se v kuhinji zavihtite večkrat.

25.4.2015 ob 6:30

shutterstock_256711561.jpg

Na kuhanje mnogi gledajo kot na neprijetno vsakdanjo obveznost, ki jo je pač treba opraviti. Zato se trudijo za štedilnikom preživeti kar najmanj časa in ga raje nameniti drugim dejavnostim. Toda kuhanje je lahko tudi zabavno. Še več, ima celo terapevtski učinek in je odlično zdravilo proti dolgočasju, tesnobi in celo strtemu srcu. Poglejte, zakaj je dobro kuhati.

Kuhanje sprošča

Za pripravo hrane si vzemite čas. Morda to res ni mogoče vsak dan, a vsaj ob koncu tedna se podajte po nakupih živil, ki jih boste doma spremenili v okusne jedi. Vonj sveže hrane in raznolikost barv spodbujata vsa čutila, priprava hrane pa zmanjšuje stres.

Prežene jezo

Kuhanje je dejavnost, ki zahteva veliko pozornosti in koncentracije, zato zmanjšuje negativne občutke in frustracije. Namesto da torej kuhate mulo, kuhajte juho, tlačite krompir, režite zelenjavo ...

Daje občutek uspeha

Vseeno je, ali kuhamo samo zase ali tudi za druge, skuhana jed je dosežek. Če nam uspe pripraviti kaj okusnega, smo ponosni nase, kar nedvomno vpliva na samozavest.

Zbližuje in povezuje

Priprava hrane je odličen način za druženje. Če kuhamo v paru ali v družbi, je zabavna že priprava, kaj šele gostija ...

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)