22.4.2021 ob 5:50 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.
Umešana jajca so na prvi pogled preprosta jed, ki jo lahko pripravi domala vsak. A na žalost ne izpadejo vedno tako, kot ste si nadejali. Velikokrat so, namesto sočna, puhasta in lahka, suha ter brez pravega okusa. Na srečo obstaja dodatek, po zaslugi katerega vas ne bodo nikoli več razočarala.
… smetana za kuhanje ali stepanje. Na vsako jajce v posodo, v kateri jih boste stepali, dodajte eno žlico smetane ter seveda obvezni začimbi: sol in poper.
Jajca po želji oplemenitite z narezano zelenjavo, mlado čebulo ali izbranimi začimbami, skratka z dodatki, ki so vam najbolj po volji.
Vse dobro premešajte in mešanico vlijte v vročo ponev z dodatkom maščobe. Mešajte jo v obliki številke osem in pečena jajca prestavite na krožnik.
View this post on Instagram
Po zaslugi smetane bodo tako pripravljena, z drugimi dodatki ali brez njih, z eno besedo popolna.
Povzeto po portalu Miss7
Preberite še: Jajca in prva pomladna zelenjava: Trije odlični recepti za jajčne jedi
Morda vas zanima tudi: Kaj se bo zgodilo, če boste pojedli dve jajci na dan
oddajte komentar