To so lončnice, ki so zaradi skritih sporočil najlepše darilo

Če nameravate nekomu pokloniti lončnico, izberite eno od sobnih rastlin, ki prinašajo spodbudno sporočilo.

8.9.2023 ob 5:55 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

To so lončnice, ki so zaradi skritih sporočil najlepše darilo

Lončnice so pogosta izbira za darila ob različnih priložnostih. Če s kakšno nameravate nekoga obdariti tudi sami, je dobro vedeti, katere so zaradi sporočila, ki ga prinašajo, idealne za različne priložnosti.

Poglejte nekaj najboljših idej.

Monstera

Priljubljena je zaradi enostavne vzgoje in velikih, edinstvenih listov. Monstera v pravih pogojih zraste v veliko lončnico, zato se, preden jo nekomu podarite, prepričajte, da je njegovo stanovanje dovolj veliko zanjo.

Če prostor ni ovira, boste z monstero obdarovancu brez besed izrazili čast, spoštovanje in mu zaželeli dolgo življenje. Zato je ta lončnica kot nalašč za vse, ki vam veliko pomenijo.

Monstera prinaša močno pozitivno sporočilo. Foto: Olga Buntovskih/Gettyimages

Taščin jezik (Sanseveria)

Zaradi imena ima morda nekoliko negativen prizvok, vendar gre za lončnico, ki je idealna za začetnike, saj uspeva v domala vseh pogojih, le preveč vode ne mara. Obstaja več vrst sanseverij, nekatere imajo pisane druge temno zelene liste, ene daljše, druge krajše, za vse pa velja, da simbolizirajo odločnost, so torej idealno darilo za nekoga, ki je denimo nastopil novo službo.

Idealna lončnica za nekoga z novo službo. Foto: Inna Luzan/Gettyimags

Drevo denarja ali krasula

Počasi rastoča sobna rastlina sodi med sukulente in predstavlja denar, prijateljstvo, blagostanje ter pozitivne spremembe, zato je odlično darilo ob pomembnih življenjskih dogodkih denimo poroki, rojstnemu dnevu, obletnici in podobno. Uspeva v toplem in suhem okolju, za vzgojo ni zahtevna, nič hudega ne bo, če jo boste kdaj pozabili zaliti, ob primerni negi bo dom krasila desetletje ali dlje in vanj sproščala in pozitivne vibracije.

Že samo njeno ime sporoča, zakaj je dobrodošla v domu.

Zamija

Še ena odlična lončnica za začetnike ali za nekoga, ki veliko potuje. Primerna je za dom ali pisarno, uspeva tudi na temnejših predelih.  Vodo potrebuje na na dva do tri tedne, lepa je na pogled in simbolizira večnost ter srečo.

Nezahtevna a lepa zamija simbolizira srečo.

Spatifil

Spatifil ali ženska sreča ni zahteven glede svetlobe in uspeva tudi v temnejših prostorih. Očara z lepimi, temno zelenimi listi in s čudovitimi belimi cvetovi. Ponazarja mir, upanje, tolažbo in sočutje ter je zato idealno darilo za vse, ki v življenju potrebujejo malo spodbude in poguma.

Ženska sreča za vse, ki potrebujejo malce dodatne spodbude.

Maranta

Sobna rastlina, ki pravi hvala. Predstavlja namreč hvaležnost. Ima lepe liste z zanimivimi vzorčki, je neobčutljiva in nezahtevna, raste nekoliko počasneje, a tvori bujno zelenje. Poleg hvaležnosti izraža še tolažbo in sočutje.

Lončnica, ki pravi hvala.

Kalateja

Obstaja več vrst kalatej, vse očarajo s pisanimi listi. Ne marajo prepiha, prevelikih temperaturnih sprememb in neposredne svetlobe, sicer za vzgojo načeloma niso zahtevne. Med najbolj enostavnimi je vrsta z latinskim imenom Calathea lancifolia  z nekoliko daljšimi in bolj suličastimi listi. Kalateja simbolizira nove začetke in je idealno darilo za nekoga, ki je nastopil novo službo, se vselil v nov dom ali je na kateri drugi prelomnici v življenju.

Simbol novih začetkov.

Orhideja

Orhideje so simbol čistosti in lepote, njihov specifični pomen je odvisen od barve cveta. Bele predstavljajo nedolžnost, rdeče gorečo ljubezen. Rumene so simbol prijateljstva in spoštovanja. A ne glede na to, z orhidejo kot darilom, če veste, da jih obdarovanec obožuje, ne morete zgrešiti.

Z orhidejo kot darilom praktično ni mogoče zgrešiti.

Povzeto po portalu sensa.mondo.rs

Preberite še: Tudi vam vsaka roža umre? To je 6 neuničljivih sobnih rastlin

Morda vas zanima tudi: Irena Ašič, varuhinja dreves: Bila sem na vrhuncu moči, ko se mi je zgodila popolna grozljivk


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)