Sezona sliv: preprost recept za noro okusno pecivo

V času, ko zorijo slive, jih izkoristite za pripravo preprostega in zelo okusnega peciva.

9.9.2022 ob 5:59 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Sezona sliv: preprost recept za noro okusno pecivo

Sezona sliv je na vrhuncu in pametno je izkoristiti sadje, ki prinaša mnoge prednosti za zdravje.

Slive namreč vsebujejo številne vitamine in minerale ter so velike zaveznice dobre prebave, močne odpornosti, zdravih možganov, močnih kosti in zdravega telesa na sploh.

Okusne so surove, v kompotu, marmeladi in tudi v pecivih. Preprostega, a okusnega specite tudi sami. Recept in rezultat vas ne bosta razočarala.

Potrebujete:

  • tri jajca
  • 100 gramov sladkorja (količino lahko zmanjšate)
  • en vanilin sladkor
  • 100 mililitrov olja
  • 100 mililitrov jogurta
  • 220 gramov moke
  • en pecilni prašek
  • 100 gramov sliv

Priprava:

  • Jajca s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem stepite v penasto mešanico, dodajte jogurt in olje.
  • Presejte moko s pecilnim, dodajte ju tekoči mešanici in mešajte, da nastane homogena masa.
  • Prelijte jo v pomaščen pekač premera 28 centimetrov in dodajte oprane, na polovice ali četrtine narezane slive.
  • Predhodno segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in pecivo v njej pecite pol ure.
  • Počakajte da se ohladi, po želji ga pred serviranjem posujte s sladkorjem v prahu.

Recept s portala Sensa.hr

Preberite še: Najboljša masa za palačinke (s triki naših babic)

Morda vas zanima tudi: Trije recepti za (noro okusne) jedi z melancani


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)