Čas je za slivove cmoke (in našli smo recept, ki ga vsi hvalijo!)

Izkoristite čas sliv in iz njih pripravite slivove cmoke, ki lahko uspejo vsakemu.

27.8.2022 ob 6:09 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Čas je za slivove cmoke (in našli smo recept, ki ga vsi hvalijo!)

Slivovi cmoki mnoge popeljejo v otroštvo in mladost, ko so nastajali v kuhinji babice. Ker je tu sezona sadežev, ki se skrivajo v njihovi sredini, jo izkoristite in jih pripravite tudi sami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by F oo D a L I Š E S (@foodalises)

Poglejte recept, s katerim bodo nedvomno uspeli in vas popeljali v čase, ko so vas z njimi razvajali drugi.

Sestavine

  • dve žlici olja
  • dve jajci
  • 800 gramov krompirja
  • 300 gramov ostre moke (lahko mešanice ostre in gladke v enakih deležih)
  • za noževo konico pecilnega praška
  • 500 gramov sliv
  • kocke sladkorja
  • 150 gramov masla
  • 100 gramov krušnih drobtin
  • cimet po želji
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blackgarlic Slovenia (@blackgarlicslovenia)

Priprava

  • Krompir olupite, narežite na koščke in ga skuhajte.
  • Odlijte vodo, zmečkajte ga, dodajte mu olje, jajci, zmešajte, da se masa malo ohladi in počasi dodajajte moko s pecilnim.
  • Zgnetite v testo, po potrebi dodajte toliko moke, da se testo ne bo lepilo za roke.
  • Slive operite, odstranite koščico in namesto nje vanje položite kocko sladkorja.
  • Po želji sladkor posujte z malo cimeta.
  • Na pomokani površini razvaljate testo na debelino približno en centimeter.
  • S kozarcem izrežite kroge primerne velikosti, na vsakega položite slivo ter jo zavijte v testo, da nastanejo kroglice.
  • Tako pripravljene cmoke kuhajte v vreli vodi. Kuhajte jih, dokler ne priplavajo na površino.
  • S penovko jih poberite iz vode in jih zabelite.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Recepti (@recepti.overnet)

Za zabelo:

V posodici stopite maslo in na njem popražite drobtine. Z njimi posujte cmoke, ki jih namesto s slivami lahko napolnite tudi z marelicami.

Če jih nastane preveč, jih na pladnju zamrznite. Predhodno zamrnjene je sicer treba kuhati malo dlje, a po okusu prav nič ne zaostajajo za svežimi.

Recept s portala Miss Gastro

Preberite še: Zajtrk iz sanj: fige z jogurtom in medom

Morda vas zanima tudi: Recept za popoln pire krompir (razkril ga je znani britanski chef)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)