Recept: Preprosta lahka kremna torta z jagodičevjem

Poletje nas razvaja s slastnim jagodičevjem, ki je lahko osnovna sestavina lahke, kremne poletne torte.

9.8.2019 ob 6:03 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Recept: Preprosta lahka kremna torta z jagodičevjem

Poleti prijajo lahke, kremne sladice, ki osvežijo, pohladijo in razvajajo brbončice. Ker je to tudi čas jagodičevja, si privoščite torto, katere osnovna sestavina so gozdni sadeži.

Sestavine za biskvit

  • štiri jajca,
  • štiri žlice sladkorja,
  • štiri žlice ostre moke,
  • ščepec soli.

Sestavine za kremo

  • 500 gramov izbranega jagodičevja,
  • 80 gramov sladkorja v prahu,
  • 500 mililitrov sladke smetane,
  • 10 gramov želatine.

Priprava biskvita

  • Ločite rumenjake od beljakov in rumenjake zmešajte s sladkorjem. Z mešalnikom mešajte tako dolgo, da nastane penasta krema.
  • V drugi posodi v sneg stepite beljake s soljo.
  • V sneg beljakov počasi ročno vmešajte moko ter dodajte rumenjake.
  • Tortni model premažite z maslom, vanj nalijte biskvitno testo in ga v segreti pečici pri 180 stopinjah Celzija pecite 20 minut.
  • Pečen biskvit odstranite iz pekača in ga povsem pohladite.

Priprava kreme

  • Rahlo zmečkano jagodičevje zmešajte s stepeno smetano, sladkorjem in dodajte po navodilih pripravljeno želatino.
  • Pohlajen biskvit vrnite v pekač in ga prelijte s kremo.
  • Torto za nekaj ur, najbolje pa čez noč, ohlajajte v hladilniku.

Ko se krema strdi, odstranite obod pekača ter slaščico postrezite hladno. Dober tek!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)