Pred nami je pustni čas, ki si ga ni mogoče predstavljati brez okusnih, puhastih in sladkih krofov.
Praviloma ti nastanejo s cvrtjem v olju, a če se maščobi izogibate, ne bi pa se povsem odpovedali pustnim dobrotam, poglejte recept za krofe, ki nastanejo kar v pečici.
Sestavine za testo:
- 600 gramov bele moke
- štiri jajca
- en zavitek svežega kvasa
- 300 mililitrov mleka
- tri ščepce soli
- tri žlice rjavega sladkorja
- tri žlice masla
- en vanilin sladkor
- malo muškatnega oreščka
Sestavine za nadev ali preliv:
Marmelada, bela ali temna čokolada, pisane mrvice, mleti lešniki.
Priprava:
- V majhni količini mlačne vode z žličko sladkorja stopite kvas in počakajte deset minut.
- Moko stresite v posodo, v luknjico na sredini nalijte vzhajan kvas.
- V drugi posodi zmešajte mleko, jajca, sladkor, sol, stopljeno maslo in muškatni orešček.
- Mokre sestavine počasi dodajajte moki s kvasom.
- Mešajte s kuhalnico, ko se testo ne prijema več sten posode, ga pokrijte in pustite eno uro vzhajati.
- Vzhajano testo stresite na pomokano desko in ga razvaljajte na debelino enega centimetra.
- S pomočjo kalupa ali kozarca iz njega izrežite kroge. Če želite ameriške krofe, kroge izrežite še iz sredine.
- Tako pripravljene krofe v na 180 stopinj Celzija segreti pečici pecite od 20 do 25 minut.
- Pečene po želji napolnite z marmelado, ali jih prelijte s stopljeno čokolado in posujte z mrvicami ali mletimi lešniki.
Recept s portala MissZdrava
Preberite še: RECEPT: Slastne sočne kocke s pomarančo (s čokolado ali brez!)
Morda vas zanima tudi: RECEPT za slastno gurmansko omleto (skrivnost je v dodatkih!)
oddajte komentar