Pire krompir: Edini pravi način za pogrevanje

Le pravilno pogret pire krompir ne bo izgubil prvotne teksture in okusa.

7.9.2021 ob 5:10 | Foto: Inga Nielsen/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pire krompir: Edini pravi način za pogrevanje

Glede tega, ali je krompir dobro pogrevati ali ne, se krešejo neskončne debate. Tokrat jih bomo zaobšli in tistim, ki v tem ne vidijo nobene težave predstavili način za pogrevanje pire krompirja, s katerim bo slastna priloga ohranila prvotno teksturo ter okus.

Slabi načini

Kot piše na portalu The Kitchen, pogrevanje v mikrovalovki ni najboljša ideja, saj ob hitrem segrevanju pri visoki temperaturi pire postane suh in lepljiv, iz njega se namreč izloči veliko vlage.

Prav tako ni dobra ideja pogrevanje v posodi na štedilniku. Zaradi goste teksture in škroba se krompir prime za dno posode in v najslabšem primeru prismodi.

Kako torej?

Kot najboljši način na omenjenem portalu navajajo pogrevanje v pečici, kar zagotavlja prvotno teksturo in okus.

Postopek:

  • V kilogram pire krompirja vmešajte približno dve žlici masla in 100 gramov smetane.
  • Tako oplemeniteno prilogo prestavite v pekač in jo razporedite po njem, da se bo enakomerno segrevala.
  • Pekač pokrijte s steklenim pokrovom (uporabite lahko aluminijasto folijo). Oboje bo zagotovilo počasno segrevanje in preprečilo izhlapevanje tekočine.
  • Krompir v pečici od 20 minut do pol ure segrevajte pri 180. stopinjah Celzija.
  • Pogretega vzemite iz pečice, ga še enkrat dobro premešajte in postrezite kot svežega.

Priporočamo tudi: Doma narejeno gnojilo za rože, ki je obnorelo Tiktok

Preberite še: Kaj se bo zgodilo, če boste jedli krompir, ki že kali

Morda vas zanima tudi: Kako zdrav je v resnici krompir


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)