7.9.2021 ob 5:10 | Foto: Inga Nielsen/Gettyimages | Avtor: M. FL.
Glede tega, ali je krompir dobro pogrevati ali ne, se krešejo neskončne debate. Tokrat jih bomo zaobšli in tistim, ki v tem ne vidijo nobene težave predstavili način za pogrevanje pire krompirja, s katerim bo slastna priloga ohranila prvotno teksturo ter okus.
Kot piše na portalu The Kitchen, pogrevanje v mikrovalovki ni najboljša ideja, saj ob hitrem segrevanju pri visoki temperaturi pire postane suh in lepljiv, iz njega se namreč izloči veliko vlage.
Prav tako ni dobra ideja pogrevanje v posodi na štedilniku. Zaradi goste teksture in škroba se krompir prime za dno posode in v najslabšem primeru prismodi.
Kot najboljši način na omenjenem portalu navajajo pogrevanje v pečici, kar zagotavlja prvotno teksturo in okus.
Postopek:
Priporočamo tudi: Doma narejeno gnojilo za rože, ki je obnorelo Tiktok
Preberite še: Kaj se bo zgodilo, če boste jedli krompir, ki že kali
Morda vas zanima tudi: Kako zdrav je v resnici krompir
oddajte komentar