18.4.2020 ob 5:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.
Med karanteno nakupujemo in kuhamo drugače. Da zaloge nakupljene hrane ne bi prehitro pošle, jedi večkrat tudi pogrevamo. Med tistimi, ki velikokrat ostanejo in jih je škoda zavreči, je riž. Kako pa ga pravilno pogreti, da ne bi bil trd ali da se ne bi spremenil v brezoblično zmes?
Nasvet ponuja kuharski chef Alan Vargas, ki je za portal Eat this, not that povedal takole:
"Da bi pogret riž ohranil okus in teksturo, med ponovnim segrevanje potrebuje malo dodatne vlage, obstajata pa dva načina, s katerima bo rezultat takšen, kot bi bil riž sveže kuhan. En zahteva uporabo mikrovalovke in drugi običajne pečice."
Količino riža, ki ga nameravate pogreti, nasujte v plitek pekač, zalijte ga s toliko vode, da bodo potem, ko ga boste premešali, vsa zrna vlažna, vendar voda ne bo ostajala v pekaču.
Riž pokrijte z aluminijasto folijo in ga pri 180 stopinjah Celzija segrevajte približno 20 minut, oziroma do primerne temperature.
Riž, ki ga nameravate segreti, presujte na krožnik. Zmočite papirnato brisačo in jo položite čez jed. Pri najvišji temperaturi jo v mikrovalovki segrevajte približno dve minuti.
Oba načina sta primerna za vse vrste riža. Dodatna vlaga bo preprečila, da bi se izsušil in postal trd.
Kot pravi Vargas, je izbira odvisna predvsem od količine riža, ki jo nameravate pogreti. V kolikor je večja, je primernejše pogrevanje v pečici, za manjšo pa je mikrovalovka boljša izbira.
Preberite še: Horoskop: 5 znakov, ki najbolj blestijo v kuhinji
Morda vas zanima tudi: 5 napak, zaradi katerih zdrave jedi postanejo nezdrave
oddajte komentar