9.6.2015 ob 12:00
Odkar so izumili mikrovalovno pečico, je precej napredovala in že dolgo je sposobna več kot le pogrevati in odmrzovati hrano. Poznate zvijače, ki jih zmore? Pomagala vam bo tako pri kuhinjskih kot tudi pri lepotnih zadevah.
Posušite si hlačne nogavice. Se vam mudi in nujno potrebujete hlačne nogavice? Najprej jih ročno operite, dobro ožemite, nato pa jih položite na plast papirnatih brisač v mikrovalovko. Gretje obrnite na maksimum za pol minute, vendar vsakih 10 sekund preverite, ali so nogavice že suhe. "Takoj bodo pripravljene, da jih oblečete," svetuje ekonomistka in strokovnjakinja za gospodinjstvo Jacqueline Mariani, ki že 30 let uči ljudi, kako uporabljati mikrovalovno pečico.
Omehčajte strjen sladkor. Strjen rjavi sladkor omehčajte in ločite tako, da ga položite v skledo, ki je primerna za mikrovalovko, čeznjo položite vlažno papirnato brisačo in grejte pri visoki temperaturi v 15-minutnih intervalih. Sladkor se bo hitro zrahljal in zmehčal.
Oživite maskaro. Da bi osvežili suho in grudasto maskaro, odstranite pokrovček s krtačko in jo odprto postavite v mikrovalovko, skupaj s skodelico vode, ki bo omogočala vlažnost, svetuje Jacqueline. "Gretje dajte na maksimum, vendar le za pet sekund. S tem boste omehčali notranjost maskare in ji podarili še nekaj tednov življenja."
Obnovite med. Strjen in kristaliziran med lahko spet postane mehek in tekoč, če ga boste izpostavili blagi toploti mikrovalovke. Najprej se prepričajte, da je posoda, v kateri hranite med, primerna za mikrovalovko. Nato odstranite pokrov in gretje nastavite na funkcijo odmrzovanja za 30 sekund. Nato premešajte med in ga po potrebi v mikrovalovno pečico postavite za dodatnih 30 sekund. To ponavljajte, dokler med ne bo tekoč.
Dodaten sok iz pomaranč. Pred stiskanjem agrume položite v mikrovalovko na visoko temperaturo za 20 sekund. Hiter val toplote bo zmehčal celične stene sadja, zaradi česar boste lahko iz njega iztisnili še več soka. Priporočljivo je za pomaranče, limone, limete in grenivke, pravi Jacqueline.
Avtorica: B. G.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar