Presenetljivi načini uporabe sušilnika

Z njim lahko odstranite prah, uredite album, okrasite pecivo in očistite madeže.

19.4.2015 ob 1:00

shutterstock_159830939.jpg

Sušilnik za lase je nedvomno doma v vsaki kopalnici. A večina ne ve, da ni uporaben zgolj za sušenje las, ampak lahko pomaga iz prenekatere zagate. Poglejte si pet neobičajnih načinov uporabe sušilnika.

Odstranite fotografijo iz albuma

Če imate album z lepljivimi stranicami in bi radi iz njega odstranili fotografijo, pa imate težave, bo šlo lažje, če boste fotografijo segrevali s sušilnikom in počasi iz albuma lepili delček za delčkom spomina.

Pobrišite prah

Ta se nabira tudi na mestih, ki jih s krpo ne morete doseči. Zlahka pa ga boste spihali s sušilnikom. Naravnajte ga tako, da bo pihal mrzel zrak in z njim počistite skrite kotičke police, zaprašene zračnike ali zaprašeno notranjost računalnika. Prah, ki ga spihate, nato pobrišite kot običajno.

Kadar čistite s pomočjo sušilnika, imejte pri roki še pripomoček za brisanje razpihanega prahu.

Zravnajte plastično zaveso za prhanje ali plastificiran prt

Nove zmečkane zavese za prhanje ali plastični prt boste lažje zravnali, če boste vanje usmerili topel zrak. A ne preblizu, sušilnik držite na razdalji približno 30 centimetrov od prta oziroma zaves in opazujte, kako bodo pod vplivom toplega zraka gube izginjale.

Okrasite pecivo

Da bi se sladkorna glazura enakomerno razporedila po pecivu in se hitro strdila, jo najprej segrejte z vročim, nato pa strdite s hladnim zrakom iz sušilnika.

Odstranite madeže voska

Sušilnik naravnajte na najvišjo temperaturo in ga usmerite v madež. Počakajte, da se vosek stali, nato pa ga preprosto odstranite z gobico, namočeno v mlačno vodo, ki ste ji dodali malce tekočega mila.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)