Več načinov uporabe zobne kreme

Ne samo, da skrbi za zobe, očisti lahko tudi nakit in z rok odstrani neprijetne vonje.

2.4.2015 ob 1:00

shutterstock_77450746.jpg

Morda na to ne bi niti pomislili, a zobna krema, ki jo uporabljate vsak dan, ni namenjena zgolj vzdrževanju osebne higiene. Lahko jo uporabite tudi v druge namene.

Pomaga pri mozoljih. Najbrž ste že slišali, da lahko s pomočjo zobne kreme odpravite mozolje. Preprosto jo nanesite na problematično mesto in pustite učinkovati. Zobna krema bo pospešila celjenje mozolja, ki se bo hitreje posušil. Nikar pa ga pred tem ne stiskajte, saj boste tako zadeve le poslabšali.

shutterstock_197643011.jpg

Z dlani odstrani neprijetne vonje. Za kosilo ste pripravljali ribo ali lupili česen, na rokah pa vam je ostal neprijeten vonj, ki je na moč trdovraten. Na dlani iztisnite malce zobne paste in jo razmažite po celi površini rok ter jih nato splaknite. Takšna nega bo z rok odstranila neprijetne vonje.

Očistite nakit. Srebrn in zlat nakit lahko očistite z zobno pasto. Verižice, zapestnice ali uhane natrite z njo in jih nato sperite pod mlačno vodo in ter osušite v mehki krpi. Če z učinkom niste zadovoljni, postopek ponovite. Še opozorilo: pri čiščenju si ne pomagajte s ščetko, saj bi lahko poškodovali nakit.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)