Pet stvari, ki jih ne bi smeli imeti v dnevni sobi

Za prijetnejše bivanje in boljše počutje v dnevni sobi ne bi smeli imeti nekaterih predmetov.

17.3.2021 ob 5:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet stvari, ki jih ne bi smeli imeti v dnevni sobi

Dnevna soba je središče doma. Je prostor, ki zagotavlja udobje, ugodje in sprostitev, zato naj bi v njem prevladovali pozitivna energija ter prijetna atmosfera.

Da  bi to dosegli, v njej ne bi smeli imeti nekaterih predmetov, ki se sicer pogosto znajdejo prav v dnevni sobi. Poglejte, katerih pet bi se morali čimprej znebiti.

Raztegljivega kavča

Je praktičen, se strinjamo. Kadar se na vratih narišejo gostje, se hitro spremeni v dodatno ležišče. Ali si na njem, kadar se vam zvečer ne ljubi v posteljo, posteljete kar sami.

Vendar raztegljiv kavč, zlasti, če imate dodaten prostor, ki ga lahko spremenite v sobo za goste, žal ni najboljša izbira. Kajti roko na srce, veliko lepši, pa tudi udobnejši in vzdržljivejši so kavči, ki so namenjeni samo sedenju. 

Posušenih rastlin

Naj bodo to lončnice, katerih vzgoja se ni posrečila, šopki uvelih rož ali cvetlični aranžmaji iz posušenega cvetja, nič od tega ne sodi v dnevno sobo, kajti suho in odmrlo cvetje vanjo prikliče slabo energijo.

 

Premočne svetlobe

Dnevna soba ni delovna soba, zato močna svetloba v njej ni zaželena. Če že ne gre brez vpadljivega in sijočega centralnega svetila, si omislite tudi več manjših in blažjih lučk ter močno žarnico prižigajte le izjemoma.

Praznih sten

Prazne stene v dnevni sobi delujejo hladno in neosebno, tega pa zagotovo nočete. Nekaj umetniških del povsem spremeni vzdušje v njej, zato jih izberite v skladu s svojim okusom ter značajem in dodatno olepšajte del doma, v katerem naj bi bilo bivanje zgolj in samo prijetno.

Telovadne opreme

Čisto vseeno je, ali je to sobno kolo, uteži, podloga za jogo ali drug telovadni pripomoček, nič od tega v dnevno sobo ne sodi.

Kajti ne samo, da krade dragoceni prostor, prav tako ne pripomore k dobremu vzdušju. Če res nimate druge možnosti za telovadbo vse, kar med njo potrebujete v dnevni sobi, po koncu umaknite iz vidnega polja.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Carica Urška, ki dela čudežne prenove doma #intervju

Morda vas zanima tudi: Pet prepovedanih stvari v spalnici


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)