1.8.2018 ob 4:56
So malenkosti, ki zgovorno pričajo o tem, da je nekdo res odrasel. Tudi kuhinja, natančneje njena oprema, veliko pove o zrelosti lastnika. Obstajajo predmeti, ki bi jih moral do tridesetega doma imeti vsak. Poleg pribora, krožnikov in posode, seveda. Kajti tridesetica je, kar zadeva zrelosti in odraslosti, nekakšna prelomnica. Kaj postaviti na police, da se boste dokazali in izkazali, niza Insider.
Sušilec za solato
Saj veste, tisto vrtljivo mrežasto kolo, v katerega položite mokro solato in med vrtenjem iz nje odstranite večino vode. Zelena solata bo tako nedvomno sveža in okusna ter v hipu pripravljena za uživanje.
Kuhinjsko tehtnico
Vseeno je, ali je stenska ali namizna, digitalna ali običajna, brez nje pač ne bo več šlo. Kajti, kako boste po receptu pripravljali slastne jedi, če ne boste mogli natančno odmeriti količine sestavin?
Palični mešalnik
Z njim je mogoče iz zelenjave hitro pričarati kremne juhe, v kašo spasirati sadje, pripraviti paradižnikovo omako ali blody mary. Skratka, z njim bo vse preprostejše.
Komplet kakovostnih nožev
Ti so praktično nuja. Verjemite, dobri in ostri noži so vedno odlična naložba.
Terilnica
Ta je v resnici uporabnejša, ko se zdi na prvi pogled. Sveže in suhe začimbe bodo z njeno pomočjo v trenutku pripravljene za dodajanje jedem.
Dobro rezalno desko
Pozabite na plastično ali stekleno, tista, ki jo res potrebujete, je lesena deska iz kakovostnega, po možnosti celega lesa. Rezanje na njej vam bo v veselje, v skrajni sili pa vam bo lahko služila tudi kot pladenj, na katerega boste položili sendviče.
Zamaške za steklenice, ki dobro tesnijo
Ker se velikokrat zgodi, da v steklenici ostane vino, ki ga morate s pravim zamaškom zavarovati pred zunanjimi vplivi.
Električni odpirač pločevink
Če se še vedno zanašate na tistega zarjavelega v predalu, je skrajni čas, da tudi na tem področju stopite v korak s časom.
Stiskalo za česen
Ne samo, da bodo koščki česna z njegovo pomočjo enakomernejši, tudi roke vam, po pripravi z njim bogatih jedi, ne bodo več smrdele.
Veliko cedilo
Prenehajte se truditi s pokrovko in v koritu izgubljati testenine ter si omislite veliko cedilo, s pomočjo katerega jih boste brez težav odcedili, ne da bi se pri tem spekli z vrelo vodo.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
Priporočamo tudi
Več vsebin na to temo:
oddajte komentar