Pet stvari, ki jih moraš takoj odstraniti iz svoje omare

Čas je za malce urejanja garderobe.

24.11.2017 ob 6:10

obleke_shanna-camilleri-190745.jpg

Pospravljanje garderobne omare ti ne diši. Brez skrbi, nisi edina. Veliko lažje, kot ure zlagati oblačila, je preprosto zapreti omaro in skriti nered, ter se raje posvetiti tistemu, kar je vsem na očeh.

A vendar se tudi urejanju oblačil ne moreš večno izogibati in morda bi se svojih lotila prav danes.

Prvi korak: znebi se vsega, česar ne nosiš več oziroma sploh nikoli nisi oblekla. Tako bo tvoja omara bolj urejena v petih minutah in ne boš potrebovala dolgih pet ur (kot si sicer načrtovala). Torej: nastavi uro, loti se dela in se poslovi od sledečih kosov.

Neudobnih modrčkov

Drži, vseh ne smeš zavreči, a med njimi so tudi takšni, ki jih ne boš nikoli (več) nosila. Kateri so tisti, ki v tvoji omari ali predalu delajo le gnečo, lahko preveriš s preprostim načinom: enega za drugim obleci pod tesno majico in se poglej v ogledalu.

Se ti zdi, da ti nekateri res ne pristajajo ali da v njih ne izgledaš najbolje? Če jih za nobeno ceno ne bi oblekla pod klasično bombažno majico, nimajo v tvojem predalu česa iskati.

Kosov, ki te spominjajo na nekdanjo zvezo

Majica, ki sta jo kupila na prvem skupnem izletu, top, ki si ga nosila na prvem zmenku (in nikoli več) ogrlica in uhani, ki ti jih je podaril bivši (in ti v resnici nikoli niso bili všeč). Še veliko je drobnih predmetov ter oblačil, ki ne samo, da jih ne potrebuješ, temveč te spominjajo na nekaj, kar bi rada pozabila in prav zato zasedajo najtemnejši kot v omari, tudi tam pa so odveč.

Tistih neudobnih čevljev

Če si čevljev sploh ne upaš obuti, saj veš, da te bodo že po nekaj urah ožulili, zaradi visokih pet pa te bodo bolele tako noge kot hrbet, veš, kaj moraš storiti z njimi.

Kavbojk, ki jih nikoli ne oblečeš

Najbrž imaš dva, tri pare kavbojk, ki so ti izjemno ljube. In deset takšnih, ki jih nikoli ne oblečeš, le škoda se ti jih zdi zavreči. Torej razveseli nekoga in jih podari. Korist bo dvojna: nekdo bo dobil nove hlače, ti pa več prostora v omari.

Majico s koncerta

Takrat, ko si jo kupila, je bilo zabavno, nekaj časa si jo celo nosila, sedaj pa že več kot leto dni pozabljena ždi v omari. Dobro veš, da je nikoli več ne boš oblekla, spomine na koncert pa si že shranila s pomočjo fotografij. Poslovi se od nje in vseh, ki sodijo v isto kategorijo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)