Najboljši odstranjevalci prazničnih madežev

Naj zabava ne uniči vaše bluze.

26.12.2016 ob 6:10

poZabavi_shutterstock_530248582.jpg

Ob vseh srečanjih, druženjih in zabavah, ki se vrstijo pred in med novoletnimi prazniki, ter med pripravo takšnih in drugačnih dobrot, neredko pride do nezgod. Tudi tistih, v obliki madežev na vaši svečani bluzi ali krilu. Da rdeče vino na beli svili ne bi bil en od vzrokov za glavobol poglejte, kako posledice nepazljivosti odpraviti. Kajti, za vsak madež obstaja rešitev.

Nam že sledite na Facebooku

Madež rdečega vina

Namočite ga z mineralno vodo, posujte s soljo, pustite čez noč in zjutraj oblačilo operite, kot to storite običajno.

Madež penine

Madež sperite z mlačno vodo, ga natrite z nežnim milom, malo podrgnite in dobro splaknite.

Madež bučne (ali katere druge) pite

Splaknite ga z mlačno vodo, nanesite nanj malce detergenta za pomivanje posode, vtrite ga v madež, pustite nekaj minut in splaknite. Oblačilo nato operite kot običajno.

Madež kave

Sveže kavne madeže je najbolje takoj sprati s slano vodo, še bolje bo, če boste oblačilo v njej namakali, ga nato splaknili in oprali.

Madež čokolade

Popivnajte ga z vodo in nanj nanesite trdo milo ali sredstvo za odstranjevanje madežev ter, če tkanina to dopušča, oblačilo operite v pralnem stroju.

PREBERITE še: Deset predmetov, ki jih morate takoj odstraniti iz kuhinje

Madež masla ali druge maščobe

Splaknite ga s toplo vodo, nanesite nanj kapljico tekočega detergenta za perilo in splaknite. Na umazani del nato nanesite sredstvo za odstranjevanje madežev in oblačilo operite kot običajno.

Madež sadne solate

Oblačilo takoj namočite v hladni vodi, na madež nato nanesite malce belega kisa. Tkanino na koncu vedno operite v pralnem stroju.

PREBERITE še: Očistite te tri stvari in stanovanje bo popolnoma drugačno

Madež tortne kreme ali preliva

Najprej odstranite večji del umazanije, nato na madež kanite nekaj kapljic tekočega detergenta za pranje perila in operite oblačilo.

Madeži saj

Če so te med kurjenjem kamina pristale na vaši bluzi, jo splaknite s toplo vodo, na umazani del nanesite sredstvo za odstranjevanje madežev in oblačilo operite kot običajno.

Madež šminke

Splaknite ga, nanesite nanj odstranjevalec madežev ali detergent za pranje posode in umazano oblačilo operite. Lahko pa posledice neprevidnosti poškropite z lakom za lase, počakate nekaj minut ter jih očistite s čisto krpo.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)