15.4.2023 ob 5:50 | Foto: Gettyimages, Tik Tok | Avtor: M. FL.
Britanski chef Paul Foster, dobitnik Michelinove zvezdice je razkril način, s katerim poširanje jajc vedno zagotavlja popolne rezultate.
"Vse, kar potrebujete, je posoda z vodo in malo soli, ne dodajate pa kisa," v videu na TikToku pripoveduje kuhar.
"V vodo vrzite ščepec soli, vzemite čim bolj sveže jajce sobne temperature in ga razbijte na cedilo. Tako se boste znebili vodnatih ostankov beljaka. Vodo segrevajte in temperaturo na štedilniku, ko zavre, znižajte.
Preden v vodo zlijete jajce, jo pomešajte. Ko voda še kroži, dodajte jajce in ga kuhajte približno dve minuti."
@paulfosterchef How to poach a perfect egg!! No vinegar required. ##egg #viral #chef #chefsoftiktok #simplerecipe #eggsoftiktok #howtocookproperly #cooking #poachedegg #howtocook #eggs @foodies ♬ Comptine d'un autre été, l'après-midi - Yann Tiersen
Čeprav mnogi svetujejo poširanje jajc v vodi z dodatkom kisa, ga Paul ne uporablja.
"Ko sem bil mlajši, so mi svetovali, naj uporabljam kis, a sem našel boljši način, s katerim je rezultat popoln, hkrati ni kislega priokusa," je še pojasnil in zaključil navodila:
"Jajce z lopatico vzemite iz vode, ga za nekaj trenutkov postavite na papirnato brisačko, da se odcedi odvečna tekočina.
Ne postavljate ga neposredno na kruh, da se ta ne bi razmočil. Na koncu jajce le še začinite po okusu."
Rezultat takšnega načina priprave je popolno kuhan rumenjak in mehak beljak, skratka, popolno poširano jajce.
Povzeto po portalu Mirror
Preberite še: Kako v mikrovalovki pripraviti jajca: umešana, poširana ali na oko (video)
Morda vas zanima tudi: Kava in čaj sta lahko zelo nezdrava, če ju kombiniramo s to hrano
oddajte komentar