23.8.2017 ob 7:40
Dejstvo: kokice sodijo med najbolj zdrave prigrizke. Drugo dejstvo: če jih pripravljate v ponvi, niso vedno enakomerno pečene, poleg tega pa vas potem, ko zadiši po njih, čaka še pomivanje dodatne posode.
Res je, temu se je mogoče izogniti s pomočjo koruze pokovke, ki je namenjena pripravi kokic v mikrovalovki, a vendar je v večini teh paketkov tudi veliko maščob, konzervansov, soli, umetnih arom in zato tako pripravljen prigrizek zdravju ni ravno prijazen.
In še najboljša novica: pokovko, iz katere bodo v mikrovalovki nastale kokice, lahko pripravite doma.
Več uporabnih nasvetov najdete na Facebooku.
Kaj potrebujete
Zavojček koruze pokovke, sol in olje po okusu, vrečko, v kateri vam v pekarni ali trgovini postrežejo tople izdelke in jih lahko doma v njej ponovno pogrejete.
Kako jih uporabiti
Opozorilo: običajne papirnate vrečke, v katerih iz trgovine prinesete kruh, niso najboljša ideja, saj se lahko papir v pečici vname. Uporabite torej tiste, ki jih dobite v trgovinah ob nakupu toplih izdelkov in so namenjene ponovnemu pogrevanju. Kljub vsemu, spremljajte dogajanje v mikrovalovni pečici.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
oddajte komentar