Zakaj limono pred stiskanjem pogreti v mikrovalovki

Poglejte, zakaj sta mikrovalovka in limona tako dobri prijateljici.

23.1.2016 ob 9:15

shutterstock_162070979.jpg

Za prelive, omake, limonade … nešteto je načinov, kako lahko uporabite sveže iztisnjen limonin sok. A včasih iz sadežev ne priteče toliko tekočine, kot bi si želeli in je za komaj pol skodelice soka potrebno iztisniti kar nekaj limon. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kaj lahko storite, da bo izkupiček večji? Limono, preden jo prerežete, položite v mikrovalovno pečico in jo pri srednji temperaturi grejte za 12 do 20 sekund. Nato jo vzemite iz pečice,  počakajte nekaj minut, da se ohladi, šele nato pa jo prerežite in iz nje iztisnite sok. Količina tega bo občutno večja, kot sicer.

Če vas zanima, ali trik deluje tudi pri pomarančah, je dogovor pritrdilen. Ko si boste torej naslednjič pripravljali pomarančni sok, pomaranče za nekaj sekund položite v mikrovalovko in nato uživajte v čisto vseh kapljicah njihove vsebine.


Ste še vedno skeptični zaradi uporabe mikrovalovke? Potem si preberite ta članek: MITI O MIKROVALOVKI, KI JIH TAKOJ POZABITE.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)