Modrčki, ki jih lahko brez skrbi perete v pralnem stroju

V njem ne bodo izgubili oblike.

8.2.2017 ob 6:05

modercek_shutterstock_467533874.jpg

Seveda poznate že vse nasvete o pranju modrčkov, pa vendar, ali ne bo bilo včasih lažje pozabiti na ročno pranje ter ožemanje v sušilcu solate? Obstajajo tri vrste tega kosa spodnjega perila, ki jim pranje v pralnem stroju ne bo škodovalo.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.

Modrčki iz bombaža

Dejstvo: čipke na modrčku iz poliestra ne bodo prav dobro prenesle pranja in ožemanja. Ne velja pa to za modrčke iz 100 odstotnega bombaža. Ti so izjemno zračni in ne vpijajo neprijetnih vonjev (zato jih ni treba tako pogosto prati), hkrati pa v pralnem stroju ohranijo obliko in teksturo, saj zaradi odsotnosti umetnih materialov ne postanejo že po dveh pranjih zviti, neelastični in preveliki.

modrcek.jpg

Modrčki iz jerseya

Saj veste, kako prijetno mehak je material, iz katerega je izdelana vaša pižama. Najbrž zato, ker je iz jerseya. Jersey je pletena tkanina iz mešanice volne, bombaža in umetnih vlaken. Tekstil iz nje je udoben, lahek in elastičen. Res je, dodana so mu umetna vlakna (največkrat rajon ali viskoza), a če boste izbrali modrčke, v katerih je teh manj kot pet odstotkov, jim pranje v pralnem stroju ne bo škodovalo. Pametno pa je pri tem izključiti ožemanje.

Aktivno perilo

Dobro,  opozorili smo na sintetiko. A tako imenovano aktivno perilo je namenjeno prav takšnim uporabnikom, zato je izdelano po posebnih postopkih iz polipropilenskih vlaken. Je izjemno vpojno, hkrati pa vlaga iz njega hitro izhlapi. Gre za obstojne tkanine, ki so lahke za vzdrževanje in prenesejo pranje v stroju. Poskrbite le, da boste izklopili program za ožemanje.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)