14.8.2016 ob 6:00
Borovnice, robidnice, maline. Z njimi in ostalim jagodičevjem nas poletje dodobra razvaja. Žal pa kljub shranjevanju v hladilniku včasih propade, preden ga uspete pojesti ali iz njega pripraviti slastne jedi. Kako tem vitaminskim bombicam podaljšati obstojnost? Povsem preprosto.
Nam že sledite na Facebooku?
Preden jih pospravite v hladilnik, jih ne smete oprati. Četudi jih niste nabrali sami in ste jih prinesli s tržnice ali trgovine. Operite jih šele tik preden iz njih nameravate pripraviti okusno malico.
Zakaj?
Jagodičevja po pranju ni mogoče obrisati, na njem ostane odvečna vlaga, ta nudi odlične pogoje za razvoj gnilobe in plesni, to pa seveda pospešuje propadanje drobnih sadežev.
Kako ga oprati?
Nikoli jagodičevja zgolj ne potopite v vodo. Tako umazanije ne boste odstranili, temveč se bo le prenašala med sadeži. Raje maline, jagode, borovnice ali robidnice stresite na cedilo in čeznje spustite curek hladne vode. Nato jih potresite, s tem boste odstranili višek vlage, jih presujte v skodelico ter uživajte.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar