17.9.2021 ob 5:20 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.
Medtem ko nekatere dele sveta pesti huda lakota, v razvitih državah še vedno veliko hrane roma v odpadke.
Ozaveščanje o tej problematiki in domiselni načini uporabe ostankov pa lahko pripomorejo k temu, da bi manj živil končalo v smeteh.
Poglejte nekaj idej, ki bodo pomagale tudi vam.
Prezrelo in na pogled neprivlačno sadje, ki bi celo v hladilniku kaj lahko hitro segnilo, narežite na manjše koščke in jih zamrznite, ob priložnosti pa jih uporabite za pripravo peciv ali sumtijev.
Ideja je odlična za shranjevanje jagodičevja, banan, breskev, melon, sliv, hrušk, skratka vseh mehkih sadežev.
Obstaja nešteto načinov, kako uporabiti suh kruh: povsem posušenega lahko zmeljete v krušne drobtine, lahko ga narežete na kocke, jih popečete in dodate juhi, iz rezin pa lahko nastane okusen francoski toast.
Zelenjava, ki je spremenjena v prilogo ostala v posodi ali je še sveža v hladilniku, je lahko odlična sestavina za krepčilno zelenjavno juho.
Ostanke začimb zamrznite samostojno ali jih nasekljajte, nasujte v kalupe za ledene kocke, jih prelijte z vodo in zamrznite, kasneje pa uporabite za pripravo jedi.
Če vaš avokado postaja rjav, iz njega pripravite puding.
Zanj potrebujete en zrel avokado, tri žlice kakava, žličko medu in pol litra mleka. Vse sestavne se v sesekljaniku hitro spremenijo v izvrstno kremasto sladico s svilnato teksturo.
Lahko jih zamrznete kot drugo sadje, lahko pa iz njih pripravite dober in zdrav bananin kruh ter jim tako pričarate novo kulinarično dimenzijo.
Povzeto po portalu Insider
Preberite še: Pire krompir: Edini pravi način za pogrevanje
Morda vas zanima tudi: Takšen je najbolj zdrav obrok v McDonald'su
oddajte komentar