Kako v treh korakih očistiti pomivalni stroj

Verjemi, tudi tvoj ni tako čist, kot se ti zdi.

9.1.2018 ob 7:40

pomivalni_micna.jpg

Zdi se, da tudi naprave, ki so sicer namenjene čiščenju, med katere nedvomno sodi pomivalni stroj, včasih potrebujejo malo posebne nege. Kajti, čeprav dneve, tedne in mesece namesto tebe pomiva posodo, vendarle ni tako brezhibno čist, kot je videti na prvi pogled.

Ostanki hrane, bakterije in druga umazanija, ki se v njem kopičijo ne zgolj, da povzročajo vse prej kot prijeten vonj, temveč prav tako ovirajo njegovo delovanje. Zato ga vsaj enkrat na mesec očisti. V treh, res preprostih korakih.

Prvi korak: očisti filter

To lahko storiš sama. Odstrani filter in z njega očisti vso umazanijo, za katero sploh nisi vedela, da je tam. Prav tako očisti odtok, po katerem iz stroja odteka voda. S tem boš preprečila zamašitev odtočnih cevi, hkrati boš poskrbela za čist pomivalni stroj ter tako za čisto posodo.

Drugi korak: uporabi alkoholni kis

Na zgornjo mrežico v pomivalnem stroju postavi skodelico, napolnjeno z alkoholnim kisom. Vključi ga pri najvišji temperaturi in počakaj, da zaključi s ciklom pranja. Alkoholni kis razkuži notranjost naprave ter odstrani v njej nakopičene maščobe in vodni kamen.

Tretji korak: uporabi jedilno sodo

Na koncu po notranjosti stroja posuj jedilno sodo in še enkrat vključi praznega, ter mu s tem zagotavi čudovit, svež vonj. Ko boš končala, bo tvoj zvesti pomočnik kot nov in pripravljen na nadaljne izzive.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)