Kako je mogoče navidezno povečati kopalnico

Ne bo vas več utesnjevala.

3.11.2016 ob 9:40

kopalnica.jpg

Za večino je (pre)majhna kopalnica dejstvo, s katerim se sooča praktično vsak dan. Če se tudi sami v vaši počutite utesnjeno, jo vsaj navidezno povečajte z nekaj preprostimi zvijačami.

Nam že sledite na Facebooku

Izberite prave barve

Bela in drugi svetlejši toni so prijazni očem in počutju, temne barve delujejo ravno nasprotno.  Prav tako kot tudi drobni vzorci, ki navidezno zapirajo prostor. Zato za opremo, keramiko ter tudi za detajle izberite svetle tone, ki na videz povečajo po velikosti še tako skromen kotiček.

--> Preberite še: Triki za prostornejšo kopalnico

Zaveso za prhanje nadomestite s steklenimi vrati

Res je zavesa, ki vašo prho ločuje od ostalega prostora, lažja za vzdrževanje in čiščenje ter izdatneje zakriva tisto, kar naj bi očem drugih ostalo skrito, vendarle steklena vrata navidezno povečajo majhen prostor. Če se boste odločili, da jih namestite, izberite gladko in ne reliefnega stekla. Prvo namreč zagotavlja pravi učinek.

Izkoristite vertikalni prostor

Školjka in kad sta na tleh in tam bosta ostali. Stene nad njima pa nudijo nešteto možnosti za nameščenje polic, omaric, obešalnikov in drugih priročnih pripomočkov, na katere boste lahko pospravili vse, kar potrebujete v kopalnici. 

--> Preberite še: Drobne malenkosti za lepšo kopalnico

Izkoristite moč svetlobe

Ne zanašajte se samo na močno stropno luč. Ta na majhne prostore ne bo imela najboljšega učinka. Luči nad ogledalom in v kotičkih ne samo, da vam bodo v pomoč pri nanašanju ličil, vaša kopalnica bo tedaj, ko jih boste prižgali, videti večja in razkošnejša.

Ne pretiravajte s kopičenjem

Iz kopalnice odstranite vse, kar vanjo ne sodi. Počistite odvečno, prazno embalažo, zaloge šamponov, višek brisač, skladovnico toaletnega papirja, čistila skratka tisto, česar v njej ne uporabljate vsak dan. Pripomočke pospravite drugam, odvečno kramo pa končno že odnesite v smeti.

Spoznajte moč ogledal

Seveda ga imate nad umivalnikom, a če je majhno, ga nadomestite z večjim. Čim večje, tem bolje. Naj prekrije večino stene. V njem se bo odsevala svetloba, katere učinek bo izrazit v vsakem primeru zlasti pa, če sodite med tiste srečneže, ki jim je dano kopalniško okno.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)