Drobne malenkosti za lepšo kopalnico

Za prijetno kopalnico je mogoče poskrbeti brez popolne prenove tega prostora.

26.11.2015 ob 2:00

shutterstock_99170201.jpg

Čeprav je njen osnovni namen vzdrževanje osebne higiene, naj bo tudi vaša kopalnica lep in prijeten prostor. Da pa bi takšna postala, si lahko pomagate s povsem preprostimi in cenovno dostopnimi detajli. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Brisače in preproge. Naj brisače ne bodo zgolj sredstvo za brisanje, pač pa tudi elementi dekoracije. Poigrajte se z njihovimi barvami in toni ter jih kombinirajte z barvo kopalniške preproge. Izberite brisače v eni, vpadljivi barvi ali združite dva nežna, pastelna tona. A res ostanite zgolj pri dveh. Preveč barv v prostor vnese nemir.

Stenske barve. Čeprav veljajo keramične ploščice za najlepši okras kopalnice, lahko tudi stene odenete v atraktivne barve. Izberite katerega od intenzivnih odtenkov, ki se lepo poda k opremi vaše kopalnice in z njo oplemenitite le majhen del stene. Denimo prostor nad ogledalom, nad polico ob umivalniku ali tik ob svetilki.

shutterstock_41290486.jpg

Zavesa za prhanje. Če nimate kabine, so zavese za prhanje odličen okras kopalnice. Na voljo so v različnih barvah in motivih in nedvomno boste našli takšno, ki bo najbolj oplemenitila vaš prostor. Uskladite jo z barvo ploščic ali brisač in preproge.

Kopalniški pribor. Zakaj bi bila držala za brisače, mila, lončki za zobne ščetke in ščetka za čiščenje straniščne školjke običajne bele barve? Prav ti detajli, če so seveda skrbno izbrani, so lahko najlepši okras kopalnice. Torej ne kupite kar prvih, ki vam pridejo pod roke in jih barvno uskladite z ostalo opremo kopalnice.

Dekorativni predmeti. Kopalnica je idealni prostor za detajle, kot so svečniki, vaze, okrasne posode s kamenčki ali umetno cvetje. Res gre za drobne malenkosti, a prav te so tiste, ki bodo vaši kopalnici vdahnile novo dimenzijo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)