Za najčistejšo kopalno kad

Pozabite na kemična čistila, kopalno kad očistite s soljo in grenivko.

8.10.2015 ob 12:30

shutterstock_196282280.jpg

Vam čiščenje kadi vedno znova dvigne krvni tlak, saj so madeži na njej resnično trdovratni in jih nikakor ne morete odstraniti? Poskusite sledeč postopek, ki vas zagotovo ne bo razočaral. Zanj potrebujete zgolj dva pripomočka, ki pa ju najbrž že imate doma. In sicer grenivko ter sol.


Že slediš Mični na Facebooku?

Zakaj pomagata

Grenivka vsebuje visok odstotek kislin, ki uničujejo vodni kamen, sol pa predstavlja nekkašno brusilno sredstvo, ki pomaga s površine odstraniti vso umazanijo.


Preberite še:

shutterstock_124411837.jpg

Tako ju uporabite

Po celotni kadi posujte približno 50 gramov drobno mlete soli. Grenivko prerežite na polovico in polovico sadeža uporabite namesto gobice za čiščenje. Z njo zdrgnite celotno kad ter jo nato splaknite z vročo vodo. Poleg čistoče vas bo nedvomno razveselil tudi prijeten vonj, ki se bo po takšnem čiščenju širil po kopalnici.

Najboljše je naravno

Naravna čistila, kot sta sol in sok agrumov, so najbolj nežna in hkrati učinkovita sredstva za čiščenje kopalnice. Ne samo, da opremo v njej uničujejo v znatno manjši meri kot kemična čistila, zagotavljajo tudi bolj varno mesto za uživanje v radostih, kot je namakanje v sproščujoči kopeli.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)