NAREDI SAMA: Toaletne čistilne bombice

Toaletne bombice, ki jih izdelate doma brez vseh škodljivih kemikalij, imajo poleg tega, da so prisrčne, tudi izjemno moč čiščenja.

12.9.2015 ob 9:30

bombice7.jpg

Vsi se trudimo izogibati strupenim kemikalijam, ki jih uporabljamo za čiščenje našega doma.  Toaletne bombice, ki jih preprosto izdelate doma brez vseh škodljivih kemikalij, imajo poleg tega, da so zelo prisrčne, tudi izjemno moč čiščenja in dezinfekcije. 

Soda bikarbona in citronska kislina lahko služita kot čistilo, eterična olja pa dodajo še čudovit vonj.


Že slediš Mični na Facebooku?

Za uporabo spustite eno bombico v wc splakovalnik ali straniščno školjko in počakajte, da se speni ter raztopi, nato očistite školjko in izperite.  Lahko pa čistilne bombice uporabite tudi kot čistilec talnih površin, igrač ali pa z njimi očistite tuš ali kad. To vsestransko čistilo je vredno vedno imeti pri roki.

Sledite tem korakom in čistilne bombice izdelajte doma:

Sestavine:

  • 2 skodelici sode bikarbone
  • 1 skodelica citronske kisline
  • eterično olje limone (30 kapljic)
  • eterično olje pomaranče (30 kapljic)
  • eterično olje lavande (30 kapljica)
  • voda v razpršilki
  • modelčki za pečenje in/ali papirnate posodice
bombice1(1).jpg

1. korak: Pripravite sestavine, ki jih boste potrebovali za izdelavo čistilno-osvežilnih bombic. Če ste občutljivi na močne vonjave, vam priporočamo, da v sobi, kjer boste mešali sestavine, odprete okno.

bombice2.jpg

2. korak: V večjo posodo odmerite dva lončka sode bikarbone. Če bi želeli narediti več čistilnih bombic, lahko količino povečate, vendar se morate držati razmerja sode bikarbone in citronske kisline.

bombice3.jpg

3. korak: Sodi bikarboni primešajte še lonček citronske kisline in dodajte kapljice eteričnih olj ter še enkrat dobro premešajte. Eterična olja izbirajte po svojem okusu, vendar vam priporočamo sveže vonje.

bombice4.jpg

4. korak: Mešanici začnite ZELO POČASI z razpršilko dodajati vodo. Če boste dodali preveč vode, se bo mešanica začela peniti. Maso mora biti ravno prav vlažna, da se vam bo v rokah lepo sprijela in se še ne bo začela peniti.

Maso pustite počivati približno pol ure.

bombice5.jpg

5. korak: Maso nadevajte v modelčke do treh četrtin. Pustite še malo prostora, ker se bo masa med strjevanjem malo napihnila. Po želji lahko izberete večje ali manjše modelčke.

bombice6.jpg

6. korak: Pustite počivati čez noč in jih potem previdno odstranite iz modelčkov.

Prisrčne bombice shranite v posode in jih postavite v kopalnico, da bo vaša školjka vedno čista in dišeča. Lahko pa jih uporabite tudi za čiščenje drugih površin.

Za lažjo izdelavo si poglejte tudi video:

Avtorica: Petra Furlan

Foto in video: P. F.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)