Nove smernice v kopalnici

Daleč od klasike.

15.9.2015 ob 10:00

03_koplanica.jpg

Kopalnica je prostor, ki bi mu pri opremljanju morali posvetiti veliko pozornosti, saj v njej preživimo precej časa in se moramo počutiti kar se da prijetno.

Že slediš Mični na Facebooku?

Mnogim pomeni najbolj intimen prostor, zato vanj vključijo elemente, ki jim vzbujajo prijetne občutke, tako jo mnogi obogatijo z rožami. Večina je izjemno omejena s prostorom, zato oblikovalci opreme stremijo k izbiri najbolj uporabnih elementov, pri katerih pa vsako leto poskušajo vpeljati nove smernice.

Odprte prhe

Pozabite na zapiranje v kabine. Smernica so odprte prhe, ki nimajo nobenih vrat ali so od preostalega prostora ločene le s stekleno površino. S tem si omogočite veliko možnosti oblikovanja kopalnice in ustvarite minimalistični videz.

Banja pod tušem

Ena bolj nenavadnih, a priljubljenih smernic je banja pod prho. Ideja izvira iz Japonske, a se že širi po svetu. Le ena steklena vrata ločujejo preostali prostor od prhe in banje.
 

Zlata

Zlati elementi so v kopalnicah moderni že zadnjih nekaj let, zato se le opogumite in izberite to barvo. V prostor boste vnesli kanček glamurja, ki pa vzbuja le dobre občutke.

Črna

Če niste za zlato, saj vas ta preveč spominja na 80. leta, potem je druga izbira črna. A pozor, elementi v tem odtenku naj bodo mat, le tako boste v koraku z zadnjimi smernicami.

Temna tla

Čeprav je splošno mnenje, da je za kopalnico primerna bela keramika, že dolgo ni tako. Temna tla lepo izstopajo v prostoru in so izjemno modna.

Vrnitev večnosti

Kopalniški elementi, kot je na primer umivalnik, ki delujejo kot starinski kosi pohištva, so nova smernica pri opremljanju.

Nove kopalnice, ki so videti stare

Vse, kar je staro, je spet novo, še posebno klasični elementi, ki so del retro mode.

Avtorica: Daša Mavrič


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)