Dišeča in bleščeča kopalnica

Pravi pripomočki in prava uporaba za izjemne učinke.

12.6.2016 ob 6:40

kopalnica_shutterstock_164731202.jpg

Znova je čas velikega čiščenja kopalnice. Ker površam v njej pozornosti ne posvečate vsak dan, ste tedaj, ko se jih lotite, prav posebej temeljiti. Vojno napoveste tudi bakterijam, ki se kopičijo na kadi in na umivalniku, zato oboje poškropite  z dezinfekcijskim čistilom in ga splaknete. 

Prav tu pa je prva napaka, ki ne vodi do zaželenega rezultata. Kot namreč opozarjajo strokovnjaki, ta sredstva ne učinkujejo takoj in če jih prehitro sperete, je njihova uporaba povsem nesmiselna.

Več koristnih nasvetov za urejanje doma poiščite na Facebooku.

kopalnica1.jpg

Ko z njimi poškropite površine, počakajte vsaj pet do deset minut, jih nato očistite z gobico ali krtačo, na koncu pa splaknite z vodo. 

Enako velja tudi za umivalnike in kabino za prhanje. Zlasti steklena vrata te enkrat na mesec premažite z avtomobilskim voskom (lahko uporabite tudi šampon, ki mu je ta dodan) in tako preprečite, da bi se na površini zadrževala voda ter ustvarjala madeže vodnega kamna, s tem pa omogočala razvoj plesni in gliv. 

kopalnica.jpg

Ker ste pri delu temeljiti, vas bo kaj lahko zamikalo še čiščenje odtokov in razmišljate o tem, da bi vanje zlili močne kemikalije. A te na žalost lahko poškodujejo tudi cevi, zato namesto teh uporabite polovico skodelice jedilne sode. Stresite jo na odtok, čeznjo prelijte pol skodelice alkoholnega kisa, počakajte deset minut, nato pa v odtok zljite še vrelo vodo.

Ponovite enkrat na mesec in preprečite, da bi se odtoki povsem zamašili, hkrati pa iz njih preženite nadležene vonjave.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)