20.9.2023 ob 1:10 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.
Res je, da se sezona borovnic počasi zaključuje, a zamrznjene so na voljo vse leto in vedno dobrodošle v raznih sladkih jedeh.
Ena od njih je hrustljavo borovničevo pecivo iz zdrobljenega testa in sočnega nadeva, ki ima več prednosti: je brez glutena in preprosto za pripravo, se, čeprav je brez prej omenjene beljakovine, ne drobi preveč in se dobesedno stopi v ustih. V pecivu prav tako ni jajc, zato je idealno za vse, ki jih ne smejo uživati zaradi alergije nanje.
View this post on Instagram
Rešetko v pečici položite na srednja vodila. Kvadratni pekač s stranico 23 centimetrov obložite s peki papirjem, pečico segrejte na 190 stopinj Celzija.
Testo:
Borovničev nadev
Sestavljanje peciva:
Dodaten nasvet: pecivo lahko postrežete še nekoliko toplo s sladoledom. A treba je vedeti, da se bo toplo med rezanjem znatneje drobilo.
Recept s portala Miss7.24sata.hr
Preberite še: Jabolčno pecivo z zdrobom (recept za izvrstno jesensko sladico)
Morda vas zanima tudi: Mateja Delakorda: Nedeljska sladica ni ne pregreha ne greh
oddajte komentar